12 finalisten en 1 Vlaams kampioen voor PMC Cycling in Aarschot

Tijdens het weekeinde van 2 en 3 juni 2018 stond het Vlaams Kampioenschap op de agenda. Dit jaar was de organisatie in handen van Bekaf Aarschot. Voor de PMC Cycling rijders resulteerde deze wedstrijd in 12 finaleplaatsen en één on-officiële Vlaamse kampioen namelijk Bent Lenssen bij de boys 8 jaar.

Het begon voor de organisatoren van dit Vlaams Kampioenschap met een valse noot. De mensen hadden met man en macht aan het parcours en camping gewerkt maar de weergoden beslisten er anders over. Op zaterdag moesten zij hun training en inschrijvingen annuleren om het parcours te sparen voor de wedstrijd van zondag.

Heel wat toppers lieten verstek gaan omdat deze naar Baku waren afgereisd om zich daar voor te bereiden voor hun Wereldkampioenschap. Maar met ongeveer 700 rijders stonden ze aan de start om zich te meten met de aanwezige rijders. Doch bij de elites bleven ook een aantal rijders aan de kant staan. Zo hadden we geen deelname van Marnicq Janssens, Elias Verbinnen, Wouters Segers, Joffrey Wouters. Dat opende natuurlijk perspectieven voor de anderen onder hen.

Bij de boys 5 jaar kregen we een finaleplaats voor Djenson Vandezande. Hij kwam als zevende over de finish en was hiermee tevreden. Zijn clubgenoot Seth kwam tot in de halve finale waar hij een zesde plaats nam.

bij de boys 8 jaar was het uitkijken naar de knallers van de club. Bent Lenssen zette de puntjes op de I en nam de titel mee naar Opglabbeek. Jens Gijbels kwam mee in de finale te staan en behaalde een derde plaats. Mathis Claes die na enige weken terug de wedstrijd hervatten, drukte meteen de stempel. Ook hij haalde een zevende plaats in de finale. Lennert Laenen behaalde een zesde plaats in de finale. Kobe Beijsen moest tevreden zijn met een vijfde plaats in de kwartfinale. De andere rijders kwamen net niet door de reeksen heen : Lowie Clé, Jonathan Verheyen, Jiorgo Vaitsoudis (ook al heeft hij heel hard zijn best gedaan); Thomas Lemmens.

Joppe Beijsen en Ward Prinsen toonden hun kunnen in de reeksen van de boys 9 jaar. Joppe kon een derde plaats bemachtigen in de finale. Ward Prinsen behaalde een zevende plaats in zijn halve finale.

De vier rijders bij de boys van tien waren Jaro Gielen met een zesde plaats in de halve finale, Jente Gregoire die alles gaf en tevreden moest zijn met een vijfde plaats in zijn kwartfinale, Bas Deprez kon doorstoten naar de kwartfinale met een zevende plaats en ook Jaeno Lopez Martinez reed een kwartfinale met een eindresutaat van zeven.

In de boys categorie van 11 jaar hadden we twee finalisten namelijk Iljo Lenssen met een derde plaats en Brend Van Aerschot met een vierde plaats. Verder kwam Joppe Moris tot in de halve finale met een vijfde plaats, Travis Passaretti een vijfde plaats in de kwartfinale, Roel Vangenechten een zevende plaats in de kwartfinale en Kylian Schodts kwam jammer genoeg niet door de reeksen. Maar plezier had hij wel in zijn fietsen.

Bij de boys 12 jaar waren de ogen gericht op Robbe Geijsels en Fenne Geboers. De laatste liet het beste van zichzelf zien en eindigde als achtste in de halve finale. Robbe die aan een lange weg terug aan het timmeren is, geraakte niet door de reeksen.

Nand Martens en Donnelly Lambrichts vertegenwoordigden PMC Cycling bij de boys 13. Voor Nand een zesde plaats in de halve finale. Donnelly kwam niet door de reeksen.

Bij de boys 15 jaar kregen we ook wat kleppers achter het starthekke. Bo Schroyen kon zich naar de kwartfinale rijden met een vijfde plaats als resultaat. Lorenz Huybrichs kwam net niet door de reeksen, Ook Niels Claes had moeite op het parcours in Aarschot. Hij kwam niet door de reeksen. Yannick Koppens had plezier op het parcours aan de Demer. Maar kwam niet door de reeksen.

Bij de boys 17 jaar kon Jorden zich niet kwalificeren voor een plaats in de finale. Dat deed hij wel bij de cruisers 29 jaar. Ook al was het voor hem een moeizame wedstrijd. Een zevende plaats was het hoogst haalbare.

Bo Schroyen probeerde het voor de eerste maal met de cruiser. Hij liet zien dat het hem beter afging als met de 20 inch. Hij kon een derde plaats bemachtigen bij de cruisers -16 jaar. De eerste bloemen voor mama zijn een feit.

Geert Lenssen behaalde een derde plaats bij de cruisers tot 40 jaar.

De dames lieten zich ook gelden. Melanie Lemmens behaalde een derde plaats bij de girls 9 jaar. Lieke Gregoire kwam niet door de reeksen heen bij de girls 11 jaar. Voor haar is het in de eerste plaats plezier hebben en stappen voorwaarts zetten. En dat doet ze. Ook Sarah Neys had moeite op het parcours aan de Demer. Zij kwam niet door de reeksen maar behaalde wel een derde plaats in het Vlaamse Kampioenschap

Dean Wouters kwam als derde over de finish bij de elites. Het was telkens uitkijken voor de junioren en de elites om heelhuids door de eerste bocht te komen. Voor Dean was het geen probleem. Hij wist de eerste reeks vlot te winnen. Tijdens de tweede reeks werd hij vijfde en de derde reeks was een derde plaats voldoende om door te gaan naar de finale met een derde plaats als resultaat.

Het belangrijkste slachtoffer in Aarschot was Dennis ‘The Stunter’ Steemans. In het begin van de dag werd hij tweede bij de cruisers en hij wilde nog alles op alles zetten om in de 20 inch categorie de titel te pakken. Helaas hij kwam ten val na wat armwerk op de laatste berg van de eerste lijn waardoor hij samen met Bram De Laat en Van Bouchout ten val kwam. Na controle in het ziekenhuis bleek de kwetsure ernstig te zijn. Er volgen nog verdere onderzoeken om uit te maken hoe het verder moet. We wensen Dennis Steemans een spoedig herstel toe.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : aangeleverd door de rijders zelf