2 titels provincie Antwerpen en 14 finaleplaatsen tijdens FC in Westerlo 25 maart 2018

Naast de abdij van Tongerlo vond de eerste Flanders Series BMX plaats. Maar liefst 570 rijders vonden de weg naar dit parcours om daar hun wedstrijden te betwisten. Voor de rijders die in de provincie Antwerpen woonden was het een hoogdag. Zij mochten gaan strijden voor hun provinciale titel. Dit betekende dat wij als Club onze rijders van Antwerpen mochten gaan aanmoedigen en dat loonde. Zowel Jan-Viktor Vranckx als Dean Wouters namen de titel mee naar huis. Verder had PMC ook nog 14 finaleplaatsen.

Onder een stralende zon mochten de 570 rijders in Westerlo beginnen aan de eerste wedstrijd meetellende voor de Flandercup Series BMX. Voor de rijders die woonachtig zijn in de provincie Antwerpen was het een hoogdag. Zij mochten gaan strijden voor hun provinciale titel. Ook een aantal PMC Cycling rijders kwamen hiervoor in aanmerking. En met glans want binnen de club mochten we twee rijders tot Antwerps Kampioen kronen namelijk Jan-Viktor Vranckx bij de boys 15 jaar en Dean Wouters bij de Eliten mannen.

Bij onze jongste rijders (boys 5-6 jaar) was het uitkijken naar de finale van Djenson Vandezande. Hij kwam minder goed weg aan de start maar probeerde toch nog wat plaatsjes goed te maken. Hij kwam niet verder dan een zevende plaats in deze finale. Na afloop was hij ontgoocheld met zijn uitslag.

Zijn clubgenoot Seth Gijbels behaalde een mooie vijfde plaats in de halve finale. Net niet door naar de finale. Maar hij had zich goed geamuseerd.

Bij de boys 7 jaar kregen we een eerste wedstrijd voor Mathis Embrechts. Hij nam een goede start in deze wedstrijd en wist zich te kwalificeren voor de halve finale. Hier was het alle hens aan dek. Zijn start verliep niet zoals het hoorde. Hij moest van start tot finish achtervolgen en kwam als achtste over de finish. Zeker niet slecht voor zijn eerste wedstrijd van het seizoen.

Bij de boys 8 jaar hadden we maar liefst vier PMC Cycling rijders in de finale staan : Bent Lenssen, Jens Gijbels, Lennert Laenen en Kay’ren Bonnet. Zij moesten de kleurtjes van PMC Cycling proberen hoog te houden. Maar onze zebra’s kwamen in de eerste bocht in een benarde positie te zitten en moesten alles uit de kast halen om deze situatie recht te trekken. Bent Lenssen was de beste van de vier. Hij kwam als vierde binnen. De andere drie rijders bleven in elkaars gezelschap en behaalde de finish in deze volgorde : Jens Gijbels als zesde, Lennert Laenen als zevende en Kay’ren Bonnet als achtste. Kope Beijsen werd vijfde in de kwartfinale. Finn Boes die tijdens zijn derde reeks zwaar ten val was gekomen was ter nog in geslaagd om zich te kwalificeren voor de kwartfinale. Maar daar kreeg hij af te rekenen met een fiets die niet naar behoren reed en hierdoor kwam hij als vijfde binnen.Lowie Clé reed vlot door zijn reeksen en was blij met zijn ticketje voor de kwartfinale. Hij kwam er zeer goed mee weg en behaalde hier een zevende plaats. Ward Dries had minder geluk in Westerlo. Hij bleef steken in de reeksen. Ook Jiorgo Vaitsoudis kwam niet verder dan zijn reeksen.

Bij de boys 9 jaar ging Joppe Beijsen door tot de halve finale. Ook hij kreeg te maken met een mindere start in deze reeks en moest knokken voor een ticketje naar de finale. Het lukte hem niet. HIj werd zevende. Ward Prinsen reed super in zijn reeksen. Maar in de kwartfinale verliep het hem niet zoals hij het zelf wou. HIj moest achtervolgen en kwam als zevende binnen.

Bij de boys 10 jaar was het Jente Gregoire die zijn doel had gesteld om halve finale te rijden in zijn seizoen 2018. In Westerlo slaagde hij er al in om dit doel te bereiken en kwam als achtste binnen. Jaro Gielen kwam vlot door de reeksen maar in de kwartfinale viel hij stil. Bas Deprez kwam niet door zijn reeksen. Jaeno Lopez Martinez heeft zich gesmeten in deze wedstrijd. Hij behaald een mooie zevende plaats in de kwartfinale. Hij was blij met dit resultaat.

Bij de boys 11 jaar kregen we een mindere dag voor Iljo Lenssen. Die maakte geen goede beurt in de finale en kwam pas vierde binnen. Na overschrijden van de finish was de teleurstelling af te lezen van zijn gezicht. Joppe Moris behaalde de finale in Westerlo. Hij was blij met zijn zesde plaats in deze finale. Brend Van Aerschot had een halve finale waarin alles mogelijk was. Door een paar kleine haperingen werd hij pas achtste. Hij was zwaar ontgoocheld omdat hij wist dat er vanalles mogelijk was in deze reeks. Roel Vangenechten mocht ook mee door naar de halve finale. Maar ook bij hem lukte het niet om door te stoten naar de finale van de dag. Hij werd net als Brend achtste in zijn halve finale. Robbin Verweij kwalificeerde zich voor de kwartfinale maar daar maakte hij cruciale foutjes en kwam als zevende binnen.

Boys 12 jaar was het uitkijken naar de prestaties van Fenne Geboers. Maar deze had een mindere dag en geraakte niet door zijn reeksen.

Boys 13 jaar : Nand Martens strandde op een vervelende vijfde plaats in de halve finale. Donnelly Lambrichts vocht in zijn reeksen en behaalde een ticketje voor de halve finale. Daar maakte hij een mindere beurt en kwam als achtste binnen.

Bij de boys 15 jaar was het uitkijken naar de prestaties van Jan-Viktor Vranckx. Met een vijfde plaats in zijn finale behaalde hij ook de provinciale titel in zijn klasse. Bo Schroyen behaalde een zesde plaats in de halve finale. Yannick Koppens en Lorenz Huybrichs slaagden er niet in om door hun reeksen te geraken.

Bij de boys 17 jaar was het voor Jorden Biesmans aanklampen. Maar zelfs dat was niet voldoende. Hij slaagde er niet in om door de reeksen te geraken. Hij zette dus alles op zijn wedstrijd met de cruiser. Daar behaalde hij een vierde plaats in de finale. Maxim Jamar behaalde een zevende plaats in de finale.

Bij de cruisers 40+ werd Geert Lenssen knap tweede achter Walter De Visscher.

Bij de dames kregen we mooie dingen te zien van Anouck Verweij en Melanie Lemmens. Beide dames zijn aan een sterk seizoen bezig. Anouck Verweij wist zich als derde over de finish te brengen bij de girls 9 jaar. Haar clubgenote Melanie Lemmens volgde in haar wiel als vierde. Lieke Gregoire die aan haar eerste seizoen bezig is doet het zeker niet slecht. Week na week leert zij dingen bij en geniet zij van de wedstrijden.

Bij de girls 15+ kregen we drie reeksen voor Sarah Neijs. Het parcours in Westerlo lag haar niet zo goed maar toch deed zij haar uiterste best om vol mee te gaan. Op de technische stukken moest zij wat meters prijs geven. Toch leeft zij zich week na week uit en zie je haar volledig groeien in de wedstrijden.

Bij de elites pakte Dean Wouters een tweede plaats in de finale na Michael Bogaerts. Maar hij pakte ook de titel van Provinciaal Kampioen van Antwerpen

.
Volgende week is de hele bende te zien in Ranst voor de tweede wedstrijd van de Flanders Series BMX.