Toon Aerts zegeviert in Jaarmarktcross in Niel

Toon Aerts zegeviert in Jaarmarktcross in Niel

Toon Aerts heeft de Jaarmarktcross in Niel gewonnen. Hij kwam solo aan voor Laurens Sweeck en Corné van Kessel.

Michael Vanthourenhout was het snelst weg.  Hij raasde er vandoor. Meeusen en Merlier volgden in zijn spoor. Sweeck en David van der Poel vielen, maar kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.

Na de tweede ronde reed Michael Vanthourenhout aan de leiding. Toon Aerts reed in tweede stelling op tien seconden achterstand. Derde was Gianni Vermeersch. Corné van Kessel was vierde voor Kevin Pauwels en Tim Merlier. Vermeersch viel wat later en zakte enkele plaatsen terug.

Met nog zes ronden te gaan had Vanthourenhout al wat meer voorsprong op Aerts, van Kessel en Pauwels en Merlier. Daar achter zaten Sweeck, Meeusen en Vermeersch.

Halfkoers had Vanthourenhout al een comfortabele voorsprong op Toon Aerts die het gezelschap had gekregen van ploegmaat van Kessel. Achtervolgers waren nu Pauwels, Sweeck, Meeusen en Vermeersch.

In de zevende ronde slaagde Toon Aerts erin om bij Vanthourenhout te komen. Van Kessel reed als derde, Sweeck volgde even verder op.  Pauwels kwam als vijfde door.

Toon Aerts reed op twee ronden van het einde weg van Vanthourenhout. Van Kessel en Sweeck streden voor de derde podiumplaats.

Het werd in de laatste ronde nog heel spannend voor de… tweede plaats. Vanthourenhout werd op de hielen gezeten door van Kessel. En dan gebeurde het. Van Kessel en Sweeck kwamen bij Vanthourenhout en gingen erover.

Toon Aerts had inmiddels het zegegebaar gemaakt. Laurens Sweeck spurtte naar de tweede plaats voor van Kessel. Vanthourenhout werd vierde. Vermeersch eindigde vijfde.  Tom Meeusen kwam als zesde over de streep voor Tim Merlier en Marcel Meisen,  Kevin Pauwels werd negende en Diether Sweeck tiende.

Toon Aerts was uiteraard erg tevreden achteraf : ‘Ik miste mijn start en moest direct achtervolgen. Toen ik bij Vanthourenhout kwam, wist ik dat ik kon winnen. Ik hou van dit soort crossen. Ik voelde gisteren op de supportersavond al dat ik goede benen had.’

Foto’s : Marc Bluys