MTB Bundesliga met vijf XCO wedstrijden en een short track

MTB Bundesliga met vijf XCO wedstrijden en een short track

De MTB Bundesliga International 2018 zal vijf wedstrijden tellen. Eind april opent de BiketheRock in Heubach traditioneel het seizoen. Freudenstadt plant een dubbel race weekend en Titisee-Neustadat zal een speciaal ‘end of season’ event organiseren.

De locaties voor volgend jaar zijn dezelfde als vorig seizoen.
Na de opener in Heubach gaat het twee weken later naar de Vulkan Bike Race in Gedern, het oosten van Frankfurt met een mooie track.
Eind juni de Bike Days in Wombach is voor de cross-country specialisten

De twee laatste zijn in het Zwarte Woud. Freudenstadt en Titisee-Neustadt geven drie competities in acht dagen. Ideaal voor een langer verblijf in de mooie omgeving van Zuid-west Duitsland.

Short Track Race en end of season party

Als gevolg  van het concept van  de UCI MTB World Cup op 22 september, zal de organisator een Short Track race op zaterdag organiseren. De locatie is beroemd, sinds de race wordt gehouden op het pittoreske marktplein, het grootste van Duitsland. Een dag later is het dus cross country.

Slechts zes dagen later, zal de Singer Wäldercup in Titisee-Neustadt het seizoen afsluiten. Met een verhoogd prijzengeld en een einde seizoens party.

Data 2018

28/29 April   Heubach (HC)
13/14 Mai    Gedern (C2)
23/24 Juni    Wombach (C2)
22/23 Sept   Freudenstadt (C1)
29 Sept        Titisee-Neustadt (C3)

www.mtb-bundesliga.net

Foto: Dobslaf/EGO Promotion