Pasen brengt 17 PMC Cycling rijders in de finale

Pasen brengt 17 PMC Cycling rijders in de finale

Voor de kinderen was dit weekeinde belangrijk. Zij mochten Paaseitjes gaan rapen. Ook bij de rijders van PMC Cycling was de Paashaas langs geweest. In Ranst stonden ze met 17 rijders in de finale. Dat is zeker niet slecht te noemen…..

Tijdens het Paasweekeinde waren de rijders van de BMX afgezakt naar Ranst om deel te nemen aan de Flanders Series BMX. Met maar liefst 81 reeksen op het programma mochten ze met z’n allen de koude trotseren. Want kou was het wel…. Maar dat kon de rijders op hun BMX fietsje niet deren. De haalden alles uit de kast om een goed resultaat neer te zetten.

Bij de Boys 5 jaar kon Seth Gijbels zich kwalificeren voor zijn finale. De start was matig maar in de eerste bocht gingen er al twee rijders tegen de grond. Seth kon ze ontwijken en vechten voor een mooi resultaat in de finale. Hij slaagde erin op nog één rijder terug te pakken en zo een vijfde plaats neer te zetten in zijn finale.

Bij de boys 8 jaar stonden er maar liefst drie rijders in de finale. Het was dus uitkijken hoe onze jongens het zouden doen. Bent Lenssen die de laatste tijd in goede vorm verkeerd, zette de achtervolging in maar strandde op de tweede plaats. Jens Gijbels vocht met alle krachten maar je zag dat hij op de derde lijn telkens wat gas moest terugnemen. Dat was in zijn finale niet anders. Hij strandde op de vijfde plaats. Lennert Laenen moest achtervolgen in zijn finale. Hij strandde op de zevende plaats.

               
Bij de boys 9 jaar kon Joppe Beijsen zich plaatsen voor de finale. Hij wou er alles aan doen om ook hier een mooi resultaat neer te zetten. Maar bij de start werd hij al in de tang genomen en moest hij even de benen stil houden om niet ten val te komen. Dan terug op snelheid komen maar hij kwam niet verder dan een zesde plaats.


Bij de boys 10 jaar hadden we Jaro Gielen die zich naar de finale fietsen. Zijn start was matig en hij knokte terug. Hij kwam als vijfde over de finish. Als zijn starten nou nog een top zouden zijn, dan reed Jaro telkens top drie…. Daar wordt aan gewerkt.


Bij de boys 11 jaar kregen we twee rijders van PMC Cycling in de finale. Iljo Lenssen en Brend Van Aerschot mochten de streepjes hoog houden. Brend Van Aerschot gaf alles maar kwam niet verder dan een achtste plaats. Iljo Lenssen had gezien hoe zijn broer het ervan af gebracht had en hij probeerde beter. Zijn doel was om podium te rijden maar bij het overschrijden van de finish moest hij zich tevreden stellen met een vierde plaats.

                                                                                                                                 
Bij de boys 15 jaar kregen we Jan-Viktor Vranckx in de finale. Hij had zijn drie reeksen vlot kunnen winnen. Maar in de finale was het alle hens aan dek. Hij nam een goede start maar in de eerste bocht kwam er een reeksgenoot ten val en de fiets van de gevallen rijder raakte zijn fiets. Hij kon het niet voorkomen dat hij ten val kwam. Hij stond wel vlug recht maar de andere rijders waren al gepasseerd. Dus er zat niet meer in dan een zevende plaats.


Boys 17 jaar : Jorden Biesmans wist zich daarin te kwalificeren voor zijn finale. Maar door het feit dat Jorden zowel op de 20 als op de 24 inch aan de start komt, zijn de krachten aan het eind van de dag wel op. Hij moest zich tevreden stellen met een zevende plaats.
In zijn Cruiser reeks deed hij het stukken beter. Samen met zijn clubgenoot Maxim Jamar kon hij de blauw/wit/oranje kleurtjes eer aan doen. Joden ging goed van start en vocht tot op de meet voor zijn derde plaats vast te houden. Maxim Jamar verging het minder. Hij kwam op de laatste lijn in aanraking met Kjentell Bartels en kwam ten val. Hij werd voor verzorging afgevoerd maar kreeg van de jury de achtste plaats toegekend.

                                                                                                                                                                              
Bij de cruisers 40 jaar en ouder waren alle ogen gericht op Geert Lenssen. Vlot kwam hij door de reeksen door en in zijn finale kon hij de puntjes op de I zetten. Even een rijder die voorin kwam te zitten en Geert kon achtervolgen. Maar hij slaagde er wel in om de tweede plaats in handen te nemen en niet meer af te staan.


Bij de meisjes waren het Anouck Verweij en Melanie Lemmens die het mooie weer maakten in de finale bij de Girls 9 jaar. Al weken zijn ze aan elkaar gewaagd. Nu in Ranst was het niet anders. Doch Anouck gaf een iets betere indruk omdat ze door het winnen van haar reeksen veel zelfvertrouwen had. Ze kon meegaan met de toppers en kwam als derde over de streep. Melanie bleef in het spoor van haar clubgenote en bemachtigde de vierde plaats.

                                                                                            
Bij de Girls 15 jaar en ouder mocht Sarah Neijs een finale rijden. De dame uit Heusden Zolder kwam als zevende over de finish en was daar blij mee.


Bij de Elites was het een gehaverde finale. Joffrey Wouters kwam in de eerste bocht ten val toen hij aan de kop zat. De rest van de meute werd opgehouden. Zo ook zijn Broer Dean die helemaal naar boven werd geduwd in de bocht en daar de controle over zijn fiets verloor. De twee broers bleven alleen achter in de eerste bocht en zochten troost bij elkaar. Samen hebben ze de wedstrijd wel kunnen uitfietsen. Dean Wouters werd zevende gezet en Joffrey Wouters als achtste.


Volgende week zijn de rijders opnieuw te gast in Ranst maar dan voor een luik van de Topcompetitie.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts