Drie podiumplaatsen in Roeselare voor Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team

Miel Dekien – Milan Kuypers en Brent Delaere zorgden voor de podiumplaatsen in Roeselare. Voor Laure Michels was het net niet.

Zowel de jongeren als de nieuwelingen, junioren, dames en U23 kwamen aan bod op het parcours in Roeselare. Het begon al op zaterdag, 20 oktober 2018 met de reeksen voor de jongeren.

Bij de twaalfjarigen hadden we 27 deelnemers met de winst voor Heribaut Dries. De tweede plaats ging naar Durie Zeno en de derde plaats was weggelegd voor Bruynooghe Mathis. Geen van de teamgenoten waren hier aanwezig.

Het was uitkijken naar de reeks van de 13 jarigen. Daar kregen we 21 deelnemers aan de start. De beste papieren waren voor Van Compernolle Tibo . Milwaukee Alphamotorhomes Cycling rijder Miel Dekien werd knap tweede op 0.26 van de winnaar. De derde plaats was voor Van den Meerscche Lomme.

Bij de 14 jarigen kregen we al wat meer renners aan de start. Namelijk met 33 rijders gingen ze strijden voor de bloemen. Heribaut Toon kon deze mee huiswaarts nemen. Samen met hem kwamen d’Hondt Ibe en Masset Allan op het podium. Voor Lewis Delaere was een 13e plaats het hoogst haalbare. Hij eindigde op 2.13 van de winnaar.

De dag nadien mochten onze oudere rijders en rijdsters hun benen testen. Bij de U23 en de elites kwamen 38 rijders hun benen testen. Ferdinande Anton had de beste benen op deze omloop. Hij ging Tielen Dario vooraf en Bonne Jenko. Voor de teamrijders was de beste plaats weggelegd voor Andres Verdonck. Hij behaalde een knappe vijfde plaats op 0.53 van de winnaar. Kwinten Steur behaalde een 16e plaats. Ook Ward Deschepper ging daar van start en behaalde een 19e  plaats op 4.48 van de winnaar. Wannes Vanden Bussche behaalde een 22e plaats.

Bij de junioren kregen we Jelle Declerck en Ruben Vanpraet aan de start bij de 30 andere juniorrijders. De beste papieren waren voor Verstunge Emiel. Elio Clarysse kon de tweede plaats bemachtigen en als derde kwam De Maere Alessio over de finish. Voor onze jongens was het een mindere dag. Jelle Declerck moest na 200 meter al aan de kant met materiaalpeg. De afstand naar de materiaalpost was zo ver dat hij heel wat plaatsen verspeelde. Eens hij gewisseld had van fiets kon hij zijn wedstrijd als allerlaatste hervatten. Hij putte moed en ging op zoek naar zijn reeksgenoten. Ronde na ronde kon hij er een paar terugpakken en uiteindelijk strandde hij op de 20e plaats. Ruben Vanpraet kwam niet verder dan een 25e plaats

Bij de nieuwelingen hadden we maar een klein aantal deelnemers bij de tweede jaars. Maar 16 rijders stonden er aan de start. Het was onze clubgenoot Milan Kuypers die de wedstrijd in handen nam en vol ging voor de overwinning. De tweede plaats was voor een andere clubrijder namelijk Brent Delaere. Het podium werd vervolledigd met Geuns Renzo.

Ook bij de dames weinig deelnemers aan de start. Maar 13 hadden de verplaatsing gemaakt naar Roeselare. Maar niet te min een mooie wedstrijd van hen. Het waren vooral de buitenlandse meisjes die het tempo bepaalde en met de podiumplaatsen huiswaarts gingen. De overwinning ging naar Wardsworth Maddie. Haar landgenote Fluynn Anna werd twee en nog een landgenote Nelson Josie werd derde. Laure Michels was de enige dame van Milwaukee Alphamotorhomes die daar aan de start stond. Zij reed een sterke wedstrijd maar moest de drie voor haar laten. Ze behaalde een mooie vierde plaats.

Publicatie : Nancy Aerts

Fotos : piloten zelf