6de manche Belgische beker Trial in Comblain-Au-Pont

ava

Afgelopen zondag was er in Comblain-Au-Pont de 6de manche van de Belgische beker Trial. 31 jonge rijders stonden aan de start ’s ochtends. De weergoden waren ons gelukkig goed gezind. ’s Nachts had het nog enorm hard geregend, maar de wedstrijd zelf kon onder een mooi zonnetje worden afgewerkt.

De zones werden allemaal uitgezet op het oude motorcross terrein van Oneux, voor de verandering waren het allemaal 100% natuurlijke zones. Er werd dus geen gebruik gemaakt van kunstmatige hindernissen zoals rotsblokken, betonnen buizen e.d.  De zones werden gewoon in de natuur uitgezet en er werd gebruik gemaakt van natuurlijke hindernissen. Door de hevige regen van zaterdag op zondag lagen de zones er wel heel glibberig bij en zagen we menige schuifpartij.

Bij de meisjes was er een overwinning voor Aurore Defraiteur voor Charlotte Coen en Maurine Sintzen. Perrine Devahive moest jammer genoeg opgeven met mechanische pech. Charlotte en Aurore hadden evenveel strafpunten, maar Aurore had 1 zone meer foutloos gereden en behaalde zo de overwinning. Met haar 2de plaats is Charlotte wel zeker van de eindoverwinning van de Belgische beker met nog 4 manches te gaan. Bij de Promesse was de overwinning voor Tim Coulée gevolgd door Francois Hartert en Samual Verhenne. Tim Coulée behoudt uiteraard de leiding in het algemene klassement.

Bij de Poussins was de overwinning bij Antoine Mattari met Nathan Massoz op een 2deplaats en William Lecerf op een 3de plaats. Maurine Sintzen die vandaag slecht 9de werd behoudt wel de leiding in het algemene klassement. Zowel bij de Promesse en de Poussins ware er veel jonge piloten voor het eerst aan de start in de Belgische beker.

Bij de Benjamins werd Bill Maréchal weer geflankeerd door Charlotte en Aurore. Met deze keer Aurore op een 2de plaats en Charlotte op de derde plaats. Door de overwinning en de derde plaats van Charlotte neemt Bill terug de leiding over van Charlotte in de Belgische beker.

Bij de Miniemen was het weer een tweestrijd tussen Romain Léonard en Maxime Sintzen. Het was Maxime die deze keer aan het kortste eind trok met 38 strafpunten ten opzichte van 40 voor Romain. Maxime loop zo terug een beetje uit in de stand van de Belgische beker.

In de namiddag was het dan de beurt aan de cadetten, juniors en elites. De grote afwezigen vandaag waren de elites met slechts 1 renner aan de start, Thijs Verhoeven. Bij de cadetten ging de overwinning naar Damon Dubois voor Dieter Pletinckx en Bastien Gromerch. Damon behoudt uiteraard de leiding in de Belgische beker. Bij de juniors een overwinning voor Gauthier Ferro. Gauthier blijkt moeilijk te verslaan in de Belgische beker dit jaar. Een 2de plaats was er voor Clement Dejace en een 2de plaats voor Jonathan Grommerch.