In barre weersomstandigheden gingen de PMC Cycling rijders van start tijdens de tweede editie van de Topcompetitie in Gent. Ze kregen alles onder de wielen geschoven : schrale wind – sneeuw – af en toe een straaltje zon maar dat kon de rijders niet opwarmen. Doch de wedstrijd ging door. Maar liefst 700 rijders stonden er aan de start in de twee blokken. Dat is nog goed te noemen met zo’n barslecht weer.

Tijdens het weekeinde van 17 en 18 maart 2018 trokken de Belgische rijders naar het parcours op de Blaarmeersen in Gent. De organisatoren hadden er alles aan gedaan om hun parcours rijklaar te krijgen.

Koude, sneeuw, af en toe een straaltje zon…. hebben de rijders allemaal moeten trotseren. Maar de wedstrijd ging door. Om de PMC Cycling rijders warm te houden, werd er in de clubtent een vuurtje geinstalleerd zodanig dat de rijders na hun reeksen zich in de tent konden warm houden.

Je merkte aan de opkomst van de rijders dat het berekoud was. Het was -2 graden maar het voelde aan als -10.

In Block I hadden we volgende rijders in de finale :

Maxim Jamar 6e bij de cruisers 17/29 jaar

Djenson Vandezande 6e bij de boys 5/6 jaar

Seth Gijbels 8e bij de boys 5/6 jaar

Jens Gijbels 7e bij de boys 8 jaar. Hij kwam ten val in de eerste bocht waardoor hij de aansluiting met de kopmannen voorin verloor. Alles zonder al te veel erg.

Joppe Beijsen 7e bij de boys 9 jaar

Melanie Lemmens 3e bij de girls 9-10 jaar

Anouck Verweij 4e bij de girls 9-10 jaar.

De beide dames werden opgehouden in hun finale door een val van een concurrente. Daardoor moesten beide dames voet aan de grond zetten. Maar ze bleven niet bij de pakken zitten en fietsten nog een zeer sterke finale met dit als resultaat.

Bij de rijders van Block II verliep het tijdens deze wedstrijd wat minder. Er geraakte geen van de rijders door naar de finale. Het hoogst haalbare bij deze groep van jongens en meisjes was een halve finale voor

Nand Martens 5e bij de boys 13 jaar

Jan Viktor Vranckx 8e bij de boys 15-16 jaar.

Jan Viktor Vranckx kwam ten val in de laatste bocht toen hij in strijd was voor een vierde plaats. De ontgoocheling was af te lezen op het gezicht van deze rijder. Even voor controle mee naar de hulpdiensten want hij had last van de handen en de heup. Na controle bleek alles in orde te zijn.

Volgende week zijn onze rijders te gast in Westerlo waar de eerste manche van de Flanders Cup Series van start zullen gaan. Er zullen er ook een paar aan de start komen in de Europese Ronde van Verona.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts