Agter de Berg cross vreest dit weekend enkel storm Dennis

Agter de Berg cross vreest dit weekend enkel storm Dennis

 De Agter de Berg Cyclocross is dit jaar aan haar vijfde editie toe in de duinen van Hechtel- Eksel. Ook dit jaar verwacht de organisatie een stevig deelnemersveld. “We zijn er klaar voor, enkel Dennis kan nog roet in het eten gooien”, vertelde organisator Brecht Toelen.

Afgelopen weekend kregen we stevige rukwinden. “Ondanks de hevige wind is de opbouw zeer vlot verlopen”, gaat Toelen verder. “De wind neemt stillaan af en tot zaterdag ziet alles er goed uit. Zondag voorspellen ze echter opnieuw rukwinden, wel zou de depressie minder krachtig zijn dan Ciara. Als het KMI echter code oranje afkondigt en bossen dicht gaan staan we helaas ook machteloos.”

Zo ver is het echter nog niet. “We gaan uiteraard uit van het beste. Het is nog lang tot zondag en de voorspellingen zijn nog maar voorlopig. We hebben wel onze voorzorgen genomen door alles stevig te verankeren en een paar ton extra aan de tent te bevestigen. We wachten af en houden alles goed in de gaten. Ons organisatiecomité lijkt flexibel genoeg om zo een afgelasting te overleven. Uiteraard willen we dat alles kan doorgaan zoals gepland.”

AANGEPAST PROGRAMMA

Op enkele lusjes na blijft het zanderige parcours dit jaar zoals het was. “Het programma kreeg wel een make-over. De aspiranten verschuiven naar zaterdag, waar ze vooraf gegaan worden door de miniemen en G-sporters.”

Zo kwam er plaats vrij op zondag. “Die hebben we ingevuld met masters en amateurs. Zo hebben we alle reeksen dit weekend zonder de profs. Eigenlijk het concept van de Moedige Veldrijder, maar dan zonder het klassement. Volgend jaar zit er door de samenvloeiing met de Vlaamse Cyclocross Cup een nationaal regelmatigheidscriterium in de pijplijn. Als het interessant is, staan we zeker niet weigerachtig tot een toetreding.”

Laatste keer in februari? “We gaan alles goed evalueren. Door de verschuiving van de UCI-kalender komen we in 2021 tegenover de a-crossen in Essen en Hamme te staan. Aan het einde van het seizoen zijn er al veel renners gestopt, dus als ze zich moeten verdelen schiet er niet zo veel over.”

DEELNEMERSVELD

Er is weinig zicht op wie er dit weekend aan de start zal staan. “Sinds enkele jaren kunnen we dit niet meer zien, maar de aantallen van de voorinschrijvingen zijn veelbelovend. Ze liggen weer hoger dan de record editie van vorig jaar.
Bij de miniemen en aspiranten kregen we al berichten van rennertjes uit de Westhoek die dit weekend naar Limburg afzakken.”

Programma :

Zaterdag 15 februari 2020

10u00 Miniemen 8-9 jaar 10u45 Miniemen 10 jaar 11u30 Miniemen 11 jaar 12u15 G-sport

13u00 Aspiranten 12 jaar 13u45 Aspiranten 13 jaar 14u30 Aspiranten 14 jaar

Zondag 16 februari 2020

10u00 Amateurs en Masters A
11u00 Masters B
11u01 Masters C
12u00 Dames elite en jeugd – PK Limburg 13u00 Eerstejaarsnieuwelingen *

13u45 Tweedejaarsnieuwelingen *
14u30 GP Garage Special Junioren
15u30 GP Garage Special Elite z/c + Beloften

* Bij minder dan 70 inschrijvingen rijden de nieuwelingen samen om 13u45

Bron: PB

Foto: organisatie