Alice Maria Arzuffi en Gianni Vermeersch mikken op top tien op EK

Alice Maria Arzuffi en Gianni Vermeersch mikken op top tien op EK

Arzuffi en Vermeersch blikken vooruit op EK

Gianni Vermeersch en Alice Maria Arzuffi verdedigen zondag op het Europees kampioenschap de eer van Steylaerts-betFIRST. Vermeersch mikt op de top tien, Arzuffi droomt van net iets meer.

Een zesde plaats in Zonhoven en een vijfde stek in Boom kregen – deels door pech – voor Arzuffi geen vervolg in Koksijde en Ruddervoorde, maar de Italiaanse stond woensdag wel als tweede op het podium van de GP Guerciotti in Milaan. “Een prestatie die veel vertrouwen geeft. Ook al was het deelnemersveld minder sterk”, aldus Arzuffi.

De Italiaanse gaat zondag voor een mooie ereplaats in Tabor. Arzuffi: “Het parcours daar ligt me. In het verleden presteerde ik al aardig in Tabor. Ik heb de voorbije maand veel wedstrijden gereden om helemaal klaar te zijn voor het EK. Op een goeie dag is de top vijf haalbaar voor mij. Dat zou een evenaring zijn van mijn prestatie vorig jaar. Toen werd ik vijfde in Pontchâteau.”

VERMEERSCH: “TOP TIEN ZOU LEUK ZIJN”

Vermeersch hoopt in Tabor vooral de goeie lijn van vorige zondag in Ruddervoorde door te trekken. “Daar had ik eindelijk nog eens het gevoel dat ik goed draaide en power in de benen had. Een hele wedstrijd lang”, aldus de West-Vlaming. “Woensdag op de Koppenberg was het qua resultaat geen hoogvlieger. Mede door een lekke band, maar zo’n specifiek klimparcours is voor mij ook niet echt een waardemeter. Het was vooral een laatste stevige prikkel richting EK.”

Voor Vermeersch is Tabor geen onbekend terrein. Zowel bij de junioren, in 2010, als bij de elite, in 2015, reed Vermeersch er het wereldkampioenschap. “Het was mijn eerste WK bij de elite en dus best een speciale herinnering. Bij de junioren werd ik vijfde, bij de elite zevende. Al sneeuwde het toen wel. De omstandigheden zijn dus niet vergelijkbaar, maar op een goeie dag is de top tien zeker mogelijk. En dan zou ik tevreden zijn.”

Bron: PM

Foto: Bart Knops