Anne Tauber blijft bij CST PostNL Bafang MTB racingteam

Anne Tauber blijft bij CST PostNL Bafang MTB racingteam

Anne Tauber zet haar ‘Olympic Road’ voort als lid van het CST PostNL Bafang Mountainbike Racing Team. Anne zou dit jaar haar debuut maken in haar eerste Olympische Spelen. Ze werd gekwalificeerd als de eerste Nederlandse Olympische mountainbiker voor Tokyo 2020 tijdens het XCO-seizoen van vorig jaar tijdens de UCI World Cup in Albstadt, Duitsland.


Bart Brentjens, Teamleider CST PostNL Bafang Mountainbike Racing Team:
“Helaas heeft de wereldwijde situatie rond Covid-19 niet alleen de wereld veranderd, maar ook het complete ‘speelveld’ in de sport. Wat niet veranderd is, zijn de ambities, de focus en de doelen van ons team. De sportieve ambitie van ons team is nog steeds om een medaille te winnen op de Olympische Spelen van Tokio in 2020 in 2021.
We zijn erg dankbaar dat we onze sponsors en leveranciers achter de ambities van ons team hebben staan en daarom kondigen we met trots aan dat Anne Tauber zich de komende twee jaar 2021-2022 bij onze missie zal aansluiten. De Olympische Spelen 2024 in Parijs zijn nog ver weg, maar ook in onze visie en intentie om samen te werken!
Anne is sinds 2018 bij ons team. Als we terugkijken, heeft Anne een enorme vooruitgang geboekt en maakt ze nog steeds een enorme vooruitgang als professionele mountainbiker. Met haar mentaliteit heeft ze het vermogen om tot de beste mountainbikers van de wereld te behoren. Ook in het team is Anne een zeer positieve instelling. Anne weet hoe ze moet focussen en doelen moet stellen. Ze heeft karakter en kan met allerlei omstandigheden omgaan. We volgen ‘onze’ Olympische weg graag samen!”


Anne Tauber, Nederlands Kampioen 2019
Nummer 12 in de huidige algemene Elite Vrouwen UCI Ranking:

“Ik ben een trots lid van het CST PostNL Bafang mountainbike race team sinds 2018. Het team heeft me alles aangeboden wat ik kon vragen en we hebben in een geweldige sfeer samengewerkt, het voelt voor mij echt als een familie. De resultaten van de afgelopen twee jaar hebben bewezen dat de samenwerking tussen ons succesvol is. Daarom ben ik erg blij te kunnen aankondigen dat mijn team en ik nog twee jaar zullen blijven samenwerken.
Op deze manier kunnen we ons richten op de komende wedstrijden en nieuwe doelen stellen voor de toekomst. Ook al zijn de huidige omstandigheden (met betrekking tot Covid-19) moeilijk, we kunnen verder gaan en ons richten op wat voor ons belangrijk is; vooruitgang boeken! En natuurlijk is ons uiteindelijke doel gesteld in Tokio in 2021!”
De Olympische Spelen in Tokio worden gehouden van 23 juli tot 8 augustus 2021.
Mountainbike staat op het programma:

  • 27 juli : Mannen CrossCountry
  • 28 juli: Vrouwen CrossCountry
  • www.tokyo2020.org

Bron: PM

Foto: @irmokeizer