Annemarie Worst powergirl op de Koppenberg in Oudenaarde

Annemarie Worst powergirl op de Koppenberg in Oudenaarde

Op 31 oktober 2020 met Halloween stond de eerste manche van X2O Badkamertrofee op de agenda. De coronacrisis heeft ook het veldrijden in zijn greep. De kalender ondergaat afzeggingen en wijzigingen maar ze mogen blij zijn dat de elites dames en elites heren nog aan de start kunnen komen. Het is telkens weer een wedstrijd zonder publiek.

Bij de 16e editie van de Koppenbergcross voor Dames kregen we Lotte Kopecky aan de start. Zij reed een sterke wedstrijd en eindigde als 11e net buiten de top tien. Maar zij was wel eerste Belgische in Oudenaarde en daar was ze blij mee. Nu gaat zij even wat rust inbouwen om zich dan terug voor te bereiden op haar seizoen 2021.

De start van de Koppenbergcross in Oudenaarde werd gegeven aan de voet van de Koppenberg. De top is breed wat betreft de kanshebbers maar het was natuurlijk weer uitkijken naar de Nederlandse dames die al week na week de wedstrijd hard maakten.

Het was duidelijk dat we een sterke inzet kregen van Kastelijn, Worst, Brand en Betsema. Met zijn vieren gingen ze de wedstrijd hard maken. Althans daar leek het op. Eén na één namen ze de kop voor hun rekening om zo de concurrenten op achterstand te plaatsen. Maar het was voor Betsema al snel duidelijk dat het tempo voorin voor haar te hoog lag. Zij moest als eerste de kopgroep lossen en haar eigen tempo zoeken op deze zware omloop. Zij zou uiteindelijk als vierde de finish behalen.

Voorin kregen we dan een jojo effect voor Kastelijn. In de afdalingen kon zij telkens de schade beperken maar in de technische passages moest zij steeds een lengte prijsgeven. Dat dit niet ging blijven duren om dit telkens weer dicht te rijden was al vlug duidelijk. In de voorlaatste ronde brak de veer en moest zij zich tevreden stellen met een derde plaats.

Het werd dus een duel tussen Brand en Worst. Brand kreeg van Sven Nys de opdracht om het te proberen maar Worst was bij de pinken. Ze bleef op het wiel zitten tot de laatste klim van de Koppenberg. Daar nam zij de kop en ging vol door tot het uiterste en zo kon zij de winst naar zich toe halen.

Uitslag :

  1. Worst
  2. Brand
  3. Kastelijn
  4. Betsema
  5. Lechner
  6. Van Alphen
  7. Alverado
  8. Pieterse
  9. Van Empe
  10. Kata Vas

Bron : Nancy Aerts

Foto : Bart Knops