Antwerpen : Scheldecross

Antwerpen

Geen podiumplaatsen voor de rijders van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team. Ze moesten mee in de achtervolging gaan om de schade in dit klassement zoveel mogelijk te beperken.

15 december 2018

Mathieu Van der Poel won voor de derde maal op rij de Soudal Scheldecross in Antwerpen. Deze wedstrijd was de vierde manche van het seizoen in de DVV Verzekeringen trofee.

Voor Mathieu Van der Poel alweer de zoveelste overwinning in zijn carriere. Maar ook de rijders van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling team zetten hun beste beentjes voor daar aan de Scheldekaai. Bij de beloften stonden ze met maar liefst 69 deelnemers aan de start. Het waren Antoine Benoist en Timo Kielich die al snel de debatten openden.Maik van der Heijden en Niels Vandeputte volgden wat verderop. De Fransman Benoist ontdeed zich net over halfcross van zijn metgezel Kielich. Achter hen volgde een groepje met Vandeputte, Van der Heijden, Derveaux, Gert Smets en Andreas Goeman. Kielich slaagde erin opnieuw aan te sluiten bij Benoist, maar nekte zichzelf toen hij ten val kwam. Vandeputte en Van der Heijden waren er op hun beurt in geslaagd de kloof naar voor te overbruggen. Het bleef hard tegen onzacht en uiteindelijk slaagde Niels Vandeputte erin het laken naar zich toe te trekken door in volle finale, ter hoogte van de passage aan het strand, te gaan aanvallen. Met succes, zo bleek wat later. In het klassement doet Niels Derveaux met zijn zesde plaats een goede zaak en neemt hij de leiding over vanLander Loockx.Helaas waren er 9 die definish niet haalden. Waaronder Ward De Schepper. Verder was het uitkijken naar de prestaties van onder meer Hendrikx Mees, Dolf Pemen, Matthias Van Roy, BrentBraes en Kwinten Steur. Er stond veel wind rondheen het parcours en dat speeldehen parten. Wie er zich het beste van af maakten was Mees Hendrikx. Hij kon een14e plaats binnen halen op 1.20 van de winnaar Niel Vandeputte.

Foto : Robert Goedgezelschap

De andere jongens vonden we terug in de buik van het peloton. Dolf Pemen behaalde een 35e plaats op 4.16. Dolf had een goed gevoel in zijn wedstrijd maar het ging voor hem veel te snel. Hij zocht zijn eigen tempo en kon zo de 35e plaats binnen rijven.

Foto : Martine Verfaille

Matthias Van Roy mocht één ronde minder rijden als de winnaar en kwam op een 41e plaats te staan in het klassement. Na de Stage in Calpe had Matthias een goed gevoel. Hij sukkelde wel wat met de maag en de darmen maar na een bezoek aan de dokter zouden de problemen snel verholpen moeten zijn. Hij probeert er bij elke deelname het beste van zichzelf te geven en terug in goede vorm te komen tegen de Kerst- en Nieuwjaarsperiode als er veel wedstrijden op zich afkomen. Maar hij zet wekelijks een stap voorwaarts om zo terug naar zijn goede vorm terug te komen.

Ook Brent Braes mocht vroegtijdig de wedstrijd verlaten. Hij mocht twee ronden minder rijden dan de winnaar en kwam op een 42e plaats te staan in de eindrangschikking. Kwinten Steur werd op de 48e plaats gezet en reed drie ronden minder dan de kopmannen.

Bij de dames kregen we een overwicht van Betsema te zien ook al was zij bij de aanvang van de wedstrijd niet al tegoed vertrokken. Maar al gauw zette zij alles recht en vocht mee voor de overwinning. De dames van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team hadden moeite om het verschroeiende tempo van de kopgroep te volgen en werden meteen op achtervolgen aangewezen. De beste papieren waren voor Suzanne Verhoeven. Met maar liefst 49 dames gingen zij van start. Suzanne kreeg een startplaats toegekend op de derde rij. Dat was dus alle hens aan dek want in Antwerpen is het een gevaarlijke start met een bocht in die gevolgd werd door een smal steegje naar het veld toe. Ze maakte een zeer goede start maar werd onmiddellijk gehinderd en moest even de benen stil houden. Het was drummen om de beste plaatsen in handen te krijgen en onze meid werd daarbij aan de kant gezet. Ze kwam door op de 26e plaats tijdens de eerste afgelegde ronde. Het tempo werd hoog gehouden en we kregen dus een zeer snelle eerste ronde. Alleen in de zandpassages daar werd het tempo keer op keer een beetje gedemperd. Suzanne Verhoeven kon een goed tempo ontwikkelen op de lange stukken van het parcours en altijd mooi in haar tempo de looppassages afwerken. Zo kon ze wel wat rijdsters voor zich oprapen. Zo kwam ze in 17e stelling te zitten. Daar heeft zij de rest van haar wedstrijd afgelegd. Ze was na de finish wel tevreden over haar wedstrijd. Vol bewondering kijkt ze uit naar de wedstrijd in de Kuil van Zonhoven.

Foto :Robert Goedgezelschap

Verder kregen we bij onze dames nog een deelname van Lindy Van Anrooij. Zij werd 23e op één ronde van de winnares Betsema.

Mascha Mulder kwam binnen als 28e. Zij had twee ronden minder gereden dan de winnares.

Esther Van der Burg mocht nog een ronde minder rijden. Zij werd op de 33e plaats gezet.

Bij de junioren kregen we alleen maar de deelname van Mathis De Roeck aan de scheldekaai. Hij behaalde een 19e plaats van de 34 deelnemers die er aan de start stonden. Het was enorm veel loopwerk dat er in Antwerpen aan te pas kwam en dat verliep niet zo vlot als dat Mathis gehoopt had. Hij verloor kostbare seconden om telkens van het loopwerk over te gaan naar het fietswerk en omgekeerd. Halfweg de wedstrijd kreeg Mathis ook het gevoel dat de power weg was en dat hij op zijn eigen tempo moest proberen om zijn wedstrijd uit te rijden. Het verliep dus niet zoals hij gehoopt had maar hij blijft werken aan de kleine puntjes die hem kunnen helpen naar de goede prestatie door te groeien. De winst bij de Junioren ging naar Lars De Boven voor Jelle Vermoote en Yorben Lauryssen. De Nederlander won afgescheiden van Jelle Vermoote.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Robert Goedgezelschap en rijders zelf