Belgisch kampioen Sweeck en WB-winnaar Aerts favorieten in Parkcross

Belgisch kampioen Sweeck en WB-winnaar Aerts favorieten in Parkcross

Belgisch kampioen Sweeck en WB-winnaar Aerts toppen deelnemersveld Parkcross

Morgen woensdag staat in Maldegem de voorlaatste wedstrijd van de Ethias Cross op de agenda. Met mooi volk aan de start. Laurens Sweeck, Toon Aerts en Eli Iserbyt toppen het deelnemersveld. Bij de dames neemt Sanne Cant het op tegen de Nederlandse toppers. Met Ryan Kamp, Marion Norbert Riberolle en Shirin van Anrooij staan drie wereldkampioenen aan de start.

Wereldkampioen Mathieu van der Poel en Tim Merlier hebben in Dübendorf een punt achter hun veldritseizoen gezet. En ook Ceylin del Carmen Alvardo neemt morgen een dagje rust. Maar de organisatoren in Maldegem zijn er wel in geslaagd de rest van de wereldtop naar Oost-Vlaanderen te halen.

Zo starten bij de mannen onder meer vijf van de zeven WK-geselecteerde Belgen, inclusief Belgisch kampioen Laurens Sweeck, Toon Aerts (eindwinnaar Wereldbeker) en Eli Iserbyt (die vier WB-manches won). Zij zijn, samen met Michael Vanthourenhout en Quinten Hermans, de grote favorieten voor de zege in Maldegem. Ook Lars van der Haar en Corné van Kessel zijn gebrand op een goed resultaat. 

Al worden alle profs uitgedaagd door Ryan Kamp. De Nederlander kroonde zich zaterdag tot wereldkampioen bij de beloften en wil zich in Maldegem maar al te graag een keertje meten met de eliterenners. Ook zijn landgenoten Lars van der Haar en Corné van Kessel zijn gebrand op een goed resultaat.

Dames: met Norbert Riberolle en Van Anrooij

Bij de dames kijken we uit naar een duel tussen Belgisch kampioene Sanne Cant en de Nederlandse toppers Annemarie Worst, Yara Kastelijn en Denise Betsema, pas aan haar tweede wedstrijd toe sinds haar comeback. Zij krijgen in Maldegem het gezelschap van twee kersverse wereldkampioenen: belofte Marion Norbert Riberolle  en junior Shirin van Anrooij.

Praktisch:

Adres: Sint-Annapark, Maldegem

Programma: 

11u: Masters B&C
12u: Masters A & amateurs
13u45: Dames Elite & jeugd
15u: Heren Elite & U23


Zowel de dames als de herenwedstrijd zijn live te volgen op VTM.

Deelnemerslijsten en meer info op www.ethiascross.be 

Foto: Bart Knops