Belgisch Kampioenschap Amateurs/Masters/Aspiranten in Peer op 24 november

Belgisch Kampioenschap Amateurs/Masters/Aspiranten in Peer op 24 november

Op 24 november wordt het Belgische kampioenschap veldrijden voor aspiranten en masters in Peer georganiseerd. Dat werd gisteren door de wielerbond beslist. Voor de inrichters is het dus heel kort dag.
“Dat mag je wel zeggen”, aldus de gewezen Limburgse voorzitter Jean Brebels die samen met Sport en Steun Leopoldsburg en de Stad Peer zijn schouders zet onder dit gebeuren. “De wielerbond vond geen kandidaat om voor deze twee categorieën een kampioenschap te organiseren. Zo kwamen ze bij onze voorzitter Jos Mondelaers terecht. Hij is al meermaals in laatste instantie in de bres gesprongen en was ook nu bereid om dit te doen. Als het zo snel moet gaan is het ook beste dat een club met ervaring dit voor zijn rekening neemt. Gelukkig wilde de Stad Peer meteen meewerken. Bedoeling was om rond de wielerpiste van Peer een parcours uit te bouwen. Jaren geleden heeft Peerder Pedaal daar nogal eens veldritten georganiseerd. Doch nu raakten we niet tot een akkoord met één van de eigenaars van een weide die we dan zouden moeten gebruiken. De Stad Peer stelde dan voor om rond de Breugelhoeve iets uit te tekenen. Onze coach Eddy Ponet is komen kijken en samen hebben we een toch wel mooi parcours op het oog. Vanaf nu wordt het dus hard werken. Niet alleen organisatorisch maar ook administratief. De inschrijvingsmolen moet door de wielerbond immers ook nog op gang getrokken worden. Doch we zijn ervaren genoeg en zullen dit zeker tot een goed einde brengen.” 

Enkel Belgische renners met een vergunning kunnen deelnemen aan het BK (geen dagvergunningen of vergunning Amateur-Master/Fun).

Programma: 
09u00-10u15 Parcoursverkenning (enkel voor deelnemers die het polsbandje dragen)
10u30 Masters B-C-D (40 min.)
11u30 Masters A & Amateurs (40 min.)
12u45-13u15 Parcoursverkenning (enkel voor deelnemers die het polsbandje dragen)
13u30 Aspiranten Meisjes 12-13-14 jaar (20 min.)
14u10 Aspiranten Jongens 12 jaar (20 min.)
14u50 Aspiranten Jongens 13 jaar (22 min.)
15u30 Aspiranten Jongens 14 jaar (25 min.)
Huldigingen (1-2-3) meteen na afloop van elke wedstrijd.