Björn Houben pakt vierde overwinning in Loksbergen

Björn Houben pakt vierde overwinning in Loksbergen

Loksbergen was de plaats van afspraak voor de rijders op 01 december 2019. Björn Houben pakte er zijn vierde zege van het seizoen. De tweede plaats was voor Keith Heylen en de derde plaats ging naar organisator Jurgen Janssens.

Voor de jongeman uit Paal – Beringen is het een plezier om met de fiets te rijden. In Loksbergen kreeg hij een parcours onder de wielen geschoven dat uitgetekend was op een weide en in een bos. Dat was veel draaien en keren. Björn Houben moest vanop de derde startlijn vertrekken maar dat kon de bijna 20 jarige kerel niet deren. Hij bleef rustig in zijn start en voor hij de eerste ronde beëindigde zat hij al op een tweede plaats. Hij bleef rustig in zijn wedstrijd en bij het afhandelen van de tweede ronde verdapperde hij en kreeg hij een kleine kloof op de eerste achtervolgers Keith Heylen, Jurgen Janssens. De Palenaar bleeft rustig en maakte weinig of geen fouten. Hij kon ronde na ronde zijn voorsprong uitbouwen en van de achterblijvers was het Keith Heilen uit Booischot die hem het dichtste kon benaderen. Maar de overwinning afsnoepen was niet aan de orde. Björn Houben pakte zijn vierde overwinning van het seizoen en was hier erg blij mee.

Ook de BMX Rijders van deze ploeg namelijk DakService Cycling Team zetten hun voorbereiding naar het nieuwe BMX seizoen in met een wedstrijd mee te pikken in het veld. Lorenz Huybrichs wist zich in deze wedstrijd naar een vijftiende plaats te rijden. Mede door materiaalpech viel de rijder uit Beringen terug. Maar hij kon zich snel herpakken en zijn wedstrijd op een goed tempo af te werken.


De jongste snaak uit de groep namelijk Roel Vangenechten kwam ook eens de sfeer opsnuiven van de cyclocross wedstrijd. Hij kwam aan de start bij de jeugd 10-14 jaar. Hij moest vanaf de laatste startrij vertrekken maar schoof goed op. Hij kwam als negende over de finish. Na afloop had hij er een goed gevoel bij. Meteen de stap gezet naar nog meer wedstrijden in het veld.