BK Peer

BK Peer

De Belgische Kampioenen bij de aspiranten en bij de masters en amateurs zijn gekend. Vanaf vandaag mogen volgende rijders/rijdsters zich kampioen van België vernoemen voor het seizoen 2019-2020 : Vandendijk Noor bij de meisjes 13 jaar – Emma Szekely bij de meisjes 14 jaar – lars Corsus bij de jongens 12 jaar – Xander Danckaarts bij de jongens 13 jaar – Van de Broeck Axel bij de jongens 14 jaar. Lawrence Tibackx bij de amateurs – Kristof Cop bij de Masters A – Björn Rondelez bij de Masters B en Guido Verhaegen bij de Masters C.

De Breugelhoeve in Grote Brogel – Peer was the place to be voor het Belgische Kampioenschap voor de aspiranten en de masters/amateurs. Het Limburgs verbond had er alles in zijn werk gesteld om er een parcours neer te leggen dat zowel voor de aspiranten als voor masters/amateurs kon dienen om hun Belgisch Kampioenschap te rijden. De inschrijvingen gebeurden wel op 3 kilometer van de plek waar het parcours lag.

Voor de middag waren het de masters/amateurs die de strijd mochten aangaan voor de welbegeerde titel. De Masters C mochten als eerste hun wedstrijd betwisten. Het was uitkijken naar een belager voor Guido Verhaegen. Maar de beer uit Geel nam een goede start en kwam zeer snel in het juiste ritme. Hij schoof op tot een vijfde plaats algemeen en nam zonder enige tegenstand de derde titel van het jaar mee naar Geel. De tweede plaats was voor Benny Vanstaeyen die een ganse wedstrijd heeft moeten achtervolgen omdat hij een mindere startpositie had. De derde plaats was voor Georges Hautegat. Dirk Mertens viel net naast het podium. Hij werd vierde.

Bij de Masters B was het uitkijken of Arne Daelmans zijn titel kon verlengen. In het begin van de wedstrijd zag het er veel belovend uit voor Arne maar uit de achtergrond kwam een sterkrijdende Björn Rondelez opzetten. Bij ingang van de voorlaatste ronde kwamen de heren samen en het was uitkijken wat er ging gebeuren in de finaleronde. Björn Rondelez wist Arne Daelmans te slim af te zijn en reed zo naar de Belgische Titel toe. Arne werd tweede en was ontgoocheld. “Alles winnen, cross na cross en hier moet ik mijn titel afgeven.”. Jammer voor hem. De derde plaats was voor Danny Sleeckx.

Bij de Masters A en de amateurs kregen we een gezamelijke start. Wat al een heel vertekend beeld geeft van de twee categoriëen. Er werd van bij het begin een verschroeiend tempo opgelegd. De beste start was voor Lawrence Tibackx. Lawrence kreeg half weg de wedstrijd het gezelschap van Kaise Julien en Kristof Cop. Het was duidelijk dat de kampioenen hier moesten gezocht worden. Bij de Masters A kon Kristof Cop zijn wedstrijd naar eigen kunnen indelen. De achtervolgers zaten op een begeerde achterstand. De tweede plaats ging naar Dries Pauwels en de derde plaats ging naar de rijder uit Paal namelijk Jo Pirotte. Bij de Amateurs was het uitkijken naar de finaleronde om te zien wie daar met de begeerde titel naar huis mocht gaan. Lawrence Tibackx moest proberen af te rekenen met Julien Kaise en dat lukte hem als bij wonder in de laatste ronde. Terechte winnaar. Tweede plaats dus voor Julien Kaise en L.Lammens mocht het podium vervolledigen.

Na de middag mochten de aspiranten hun titelstrijd aangaan. Lady’s first en hiermee waren we gestart. Noo Vandendijck nam een zeer goede start bij de aspiranten 13 jaar en kon geleidelijk haar voorsprong uitbouwen. Achtere haar was het Sanne Laurijssen die naar de tweede plaats reed. Het podium werd vervolledigd door Auke De Buysser.

podium van de 12 jarigen meisjes

Bij de meisjes 12 jaar stonden ze met zes rijdsters aan de start. Het was Eline De Winter die de beste papieren bovenhaalde en mooi naar haar Belgische titel toe fietste. Lore De Geest schoot als een pijl uit een boog uit de startblokken en wist naar een vijfde plaats algemeen te rijden in de eerste bocht. Lore De Geest werd op de hielen gezeten door Eline De Winter die uiteindelijk naar de titel fietste. Lore De Geest werd tweede op het BK en 11e algemeen. De laatste ronde heeft zij nog moeten aan de kant gaan staan met een geblokkeerde ketting. De derde plaats ging naar Melanie Lemmens. De rijdster uit Paal haalde alles uit haar benen wat er in zat en was blij dat ze als derde het podium op mocht.

podium van de 13 jarigen meisjes

Bij de meisjes van 13 jaar mag Noor Vandendijck uitkomende voor ACROG-PAUWELS SAUZEN – BALEN BC zich de nieuwe kampioene noemen. Zij wist Sanne Laurijssen van WAC Team achter zich te houden. De derde plaats was voor Auke De Buysser van Zannata Galloo Cyclingteam

Bij de Aspiranten meisjes 14 jaar was het uitkijken naar Emma Szekely die tot op heden nog geen enkele Belgische Titel was kwijt gespeeld. Dus alle ogen op haar in de start. Ze nam een matige start maar legde meteen haar tempo op. Da achtervolgers moesten dik op de trappers duwen om haar tempo te volgen. In de laatste ronde reed zij van haar concurrenten weg en pakte zo haar zoveelste Belgische titel op rij. De tweede plaats was voor Laerke Eypeels en Shanyl Deschoesitter moest tevreden zijn met een derde plaats.

podium van de 14 jarigen meisjes

Dan was het de beurt aan de jongens. Velen waren gekomen om de titel te pakken maar er waren er maar weinigen die ervoor in aanmerking kwamen. Dit keer was het Lars Corsus bij de jongens 12 jaar die de beste benen had. Hij pakte de titel voor Matteo Declercq die lang weerwerk bood maar die uiteindelijke zijn meerdere moest kennen. De derde plaats was voor Thomas Verdonck.

Bij de jongens 13 jaar stonden er 51 deelnemers aan de start. Helaas voor twee die de finish niet haalden door valpartij was het BK snel ten einde. Voorin werd er koers gemaakt door Xander Danckaarts. Hij legde een verschroeiend tempo op en de anderen moesten bijbenen. Hij kon vlot naar zijn Belgische titel toe rijden. De tweede plaats was voor Nand De Clercq en het brons ging naar Dries Heribaut.

Bij de jongens 14 jaar waren er 48 deelnemers met de ogen gericht op Axel Vandenbroeck. Hij was de gedoodverfde favoriet. En of hij deze rol kon waarmaken bleek al snel waarheid te zijn. De eerste ronde kreeg nog een beetje weerwerk maar wanneer Axel in de tweede ronde even doortrok moesten de anderen passen. Wie het dichtste in zijn beurt kon komen was Zander Tielens. Hij werd knap tweede en Thorben Allaert die lang met Neo Tielens in de achtervolging was gegaan moest vrede nemen met de derde plaats.