BK Trial 2013 Les Lacs de l’Eau d’Heure

In de rand van hat BK MTB XCO in Les Lacs de l’Eau d’Heure vond ook het BK MTB Trial plaats. Topfavorieten Perrine Devahive en Iciar Vandenbergh maakten hun favorietenrol waar en behaalden de titel bij de elites.

Onder een loden hitte werd zondag het BK MTB Trial afgewerkt in Les Lacs de l’Eau d’Heure. De zones waren uitgezet op de parking en niet op de weide naast het XCO parkoers zoal oorspronkelijk voorzien. De zwarte asfalt weerkaatste de hitte nog meer, er was ook geen enkel plekje schaduw waar de piloten even verkoeling konden vinden. Het werd dus een loodzware wedstrijd.

om 13:30 ging het kampioenschap van start.

Bij de elites was de overwinning zoals verwacht voor Iciar Vandenbergh. Hij werkte de 15 zones (3X5) af met slechts 12 strafpunten. Pierre-Charles Thomas werd 2de op een ruime achterstand met 31 strafpunten; Nicolas Massart vervolledigde het podium met 54 strafpunten.

Bij de dames elite was de overwinning voor Perrine Devahive. Perrine werd zo terug Belgisch Kampioene, na een jaartje zonder trui. Vorig jaar blesseerde ze zich de dag voor de wedstrijd en kon zo toen haar titel niet verdedigen. Het zilver was voor uittredend kampioene Charlotte Coen (16 jaar). Zoals verwacht moest kon ze haar titel niet verlengen en was de 19 jarige Perrine nog een maatje te groot. Door 2 foutjes in zone 5 werd het nog een beetje spannend voor de 2de plaats, maar Charlotte kon toch haar voorsprong behouden en zo vervolledigde Aurore Defraitteur het podium.

Bij de Juniors was de overwinning voor Dubois Damon.

Bij de cadetten was de overwinning voor Bastien Grommerch. Hij behaalde 18 strafpunten. De 2de plaats was voor Lucas Gonzales op ruime achterstand met 62 strafpunten. Antoine Mattart legde beslag op de 3de plaats met 74 strafpunten.

In de voormiddag was er ook het Belgisch kampioenschap voor de jeugd. Tevens een mooie generale repetitie voor de geselecteerde piloten die begin augustus de Belgische kleuren mogen verdedigen op de UCI Trials World Youth Games in Moudon Zwitserland.

Bij de Promesse (U9), geen officieel kampioenschap om dat het geen UCI categorie is, was de overwinning weg gelegd voor Maurine Sintzen.

In de categorie Poussin (U11) werd Tim Coulée Belgisch kampioen. Hij behaalde slechts 6 strafpunten. de strijd om de andere podium plaatsen was spannend, maar het verschil met Tim was groot. Lucas Mattart behaalde uiteindelijk de 2de plaats met 31 strafpunten. Maxime de Mateo werd 3de met 33 strafpunten.

In de categorie Benjamin (U13) was de overwinning voor Romain Léonard. Romain behaalde slechts 4 strafpunten. De 2de plaats was weg gelegd voor Bill Maréchal met 11 strafpunten.Hobie Philpin werd uiteindelijk 3de met 19 strafpunten.

bij de Miniemen (U15) tenslotte was de overwinning voor Romain Maniet met 40 strafpunten. Romain Lassance werd 2de met 46 strafpunten en Maxime Sintzen vervolledigde het podium met 55 strafpunten