BMX-er Van der Biezen is gehuldigd in Bernheze

BMX-er Van der Biezen is gehuldigd in Bernheze

Raymon Van der Biezen uit Heesch heeft op vrijdag, 23 september 2016 uit handen van Burgemeester Marieke Moorman de sportpenning van de gemeente Bernheze ontvangen. Dit gebeurde tijdens de afscheidsreceptie van Ramon. Hij heeft namelijk beslist om een punt te zetten achter zijn professionele BMX carriere. Alle mensen die hem van nabij hebben gevolgd waren afgezakt naar Stanserhorn in Heeswijk-Dinther om daar op een gepaste manier afscheid te nemen van deze toprijder.

Ook Bondscoach Bas De Bever sprak heel veel lof uit over deze mooie BMX rijder. Hij heeft heel veel betekent in de ontwikkeling van de BMX-sport algemeen in Nederland. Daarom is het voor de Nederlandse Bond een verlies dat hij een punt zet achter zijn carriere. Maar zo ziet Ramon het zelf niet. Hij liet verstaan dat wanneer er interesse zou zijn om hem op een andere manier te laten meewerken aan de successen van de Nederlandse BMX-rijders hij er zeker zal over nadenken om dit te doen.

Toen we hem vroegen of hij er alles aan gedaan had om zo’n carriere uit te bouwen, liet hij ons weten dat hij het lichamelijk helemaal gedaan heeft. Of de nationale en internationale successen nog beter hadden gekund, bleef hij wat aarzelend nadenken. Maar over het algemeen was hij tevreden over het verloop van zijn carriere. Hij heeft net als elke topsporter wel te maken gehad met blessures maar telkens kwam hij er sterker uit. In juli 2016 werd hij nog Europese Kampioen en dat is natuurlijk een mooi hoogtepunt om een carriere af te sluiten.

 

 

We wensen de 29-jarige man dan ook heel veel succes toe in alles wat hij in de toekomst gaat ondernemen.

 

View image on TwitterView image on Twitter

 

videomateriaal en foto’s : DTV

Publicatie : Nancy Aerts