Braidot en Bohé eindwinnaars 4stage Lanzarote

Braidot en Bohé eindwinnaars 4stage Lanzarote

Vandaag hebben de bikers echt een voorproefje gekregen van het feit dat dit Lanzarote MTB-evenement los staat van de rest. Ze hebben snel terrein getackeld, zachte zandpaden en steenachtige paden met de meest ongelofelijke uitzichten. In tegenstelling tot de vorige drie dagen, toen de wind ongewoon licht was, kregen onze bikers vandaag te maken met een behoorlijke tegenwind tijdens de eerste helft van de race en een rugwind tijdens de tweede. Het was een dag om te onthouden met temperaturen boven de 20° C in het midden van de winter.

Zoals gebruikelijk was het eerste deel van de wedstrijd een proces van eliminatie. Iedereen was gefocust op de 40 km-mark, het meest cruciale punt van de wedstrijd: de start van de meest brutale klim van de dag op La Presa de Mala. De volgende 8 km waren een tijdrit op zich – de Koning en Koningin van de Berg – waar onze renners diep moesten graven om de energie te vinden om 600 m naar de top van de dam te klimmen. Dit zou altijd het moment van de waarheid zijn om het algemeen klassement te bepalen.

Toch bereikte de kopgroep de top in dezelfde hechte groep als waarin ze begonnen waren, allemaal met het oog op de eindprijs. Desondanks leek CS Caravinieri teamrijder Luca Braidot alles onder controle te hebben van start tot finish. Pas op het laatste stuk naar de finish, te midden van zacht zand en korte, steile klimmetjes, begon de kopgroep zich te verspreiden. Braidot brak weg samen met de twee Kross Factory Racing teamgenoten, Bartlomiej Wawak en Sergio Mantecón, die de veiligheid in getallen zochten. Maar Braidot moest niet geïntimideerd worden en bestormde de thuisbasis om de algemene titel van de 4-Stage MTB Race Lanzarote in stijl te winnen, waarbij de laatste wedstrijddag volledig werd gedomineerd. Wawak en Mantecón eindigden letterlijk op de hielen in respectievelijk de tweede en de derde plaats.

De topposities van het algemeen vrouwenklassement gingen op deze vierde en laatste dag door een herschikking. Ondanks een moeilijke tijd tijdens de tijdrit van gisteren, maakte Ghost Factory Racing teamcoureur Caroline Bohé het vandaag zeker goed. Met haar vuist op de tafel opende ze een indrukwekkende voorsprong op Emily Batty en eindigde ze meer dan twee minuten voor de Canadees. Toen ze bijna vier minuten voor de vorige leider, de Italiaan Gretha Seiwald (derde op het podium van vandaag), over de streep kwam, claimde Bohé de algemene titel van het evenement van dit jaar. Een enorme overwinning voor de Deense renster die in Lanzarote regelmatig meedoet.

Met een spectaculaire en toch veeleisende dag op de mountainbike komt er weer een succesvolle editie van de 4-Stage MTB Race Lanzarote tot een einde. Dit UCI categorie S1 evenement is nu een sterke openingswedstrijd op de wereld MTB kalender met een indrukwekkende line-up van deelnemers op topniveau, en we kijken uit naar veel van hen in de Olympische Spelen van dit jaar in Tokio.

Bron en foto : PM