Brazil Ride start zondag

Brazil Ride start zondag

Verschillende wereldberoemde renners zullen aanstaande zondag 20 oktober van start gaan, zoals Jaroslav Kulhavy (CZE), Henrique Avancini (BRA), Manuel Fumic (GER), Tiago Ferreira (POR), Alexey Medvedev (RUS), Kristian Hynek (CZE), en nog veel meer.

De steden Porto Seguro, in het district Arraial d’Ajuda, en Guaratinga, beide in de zuidelijke staat Bahia, zijn klaar om de beste fietsers ter wereld te ontvangen in de komende dagen. Tussen 20 en 26 oktober zullen 570 fietsers uit 23 landen deelnemen aan de tiende editie van Brasil Ride, een van de moeilijkste mountainbikewedstrijden ter wereld. Jaroslav Kulhavy (CZE), Henrique Avancini (BRA), Manuel Fumic (GER), Tiago Ferreira (POR), Alexey Medvedev (RUS), Kristian Hynek (CZE) behoren tot de namen die bevestigd zijn in de wedstrijd, sterren van de internationale wielersport.

Henrique Avancini zal naast Manuel Fumic (Cannondale Factory Racing) proberen de prestatie van vorig jaar te herhalen en na 600 km en bijna 11.000 m aan geaccumuleerde hoogte de gele trui opnieuw te winnen. “Brasil Ride is een van de wedstrijden die er het meest toe hebben bijgedragen dat ik de atleet ben geworden die ik vandaag ben. Ik won de Gele Trui drie keer en was de grootste winnaar in de geschiedenis van de mannelijke elite naast de Tsjechische Jiri Novak (partner van Avancini in 2017). Laten we op zoek gaan naar een andere gele ster, weer naast de Fumic”, zegt Avancini, die ook in 2013 met Sherman Trezza de ultramarathon won.

“Ik kijk ernaar uit om terug te keren naar Brazilië voor de laatste grote race van het seizoen 2019. Na de overwinning van vorig jaar met ploegmaat Avancini is het doel om de wedstrijd opnieuw te winnen en onze overwinning van vorig jaar te verdedigen. het was een lang seizoen tot nu toe, maar de motivatie voor deze laatste etappekoers is nog steeds hoog. Na de reis van vorig jaar begrijpen we ook beter wat er voor nodig is en wat we in deze etappekoers onder ogen moeten zien, en ik denk dat het het een beetje makkelijker maakt om deze race te benaderen en hopelijk opnieuw te winnen. Na de wedstrijd van Brasil Ride heb ik vier weken pauze van de wedstrijd en de dagelijkse training. Het is nodig om de batterijen op te laden van de impact die de Brasil Ride zal hebben en om me klaar te stomen voor het komende olympische seizoen”, zegt Fumic.

In de andere partnerschappen, waaronder het eerste tien duo, zijn maar liefst negen landen vertegenwoordigd voor deze 18 atleten: Tsjechië (4), Portugal (4), Nederland, Rusland, Denemarken, Duitsland, Cyprus, Colombia (2), Brazilië (2) en Japan. De twee Tsjechische duo’s zijn: wereldkampioen en olympische medaillewinnaar Jaroslav Kulhavy met Matous Ulman (Specialized Racing) en de huidige tweede plaats in de wereldmarathon Kristian Hynek, tweevoudig kampioen van Brasil Ride in 2010 en 2011, en Martin Stosek (Vitalo Future Cycling).

De belangrijkste atleet uit Portugal is de wereldkampioen en tevens Europees kampioen Tiago Ferreira, die in 2014 en 2015 opnieuw zal racen met de Nederlandse Hans Becking, nog een tweevoudig kampioen wielrenner. Ferreira en Becking, van DMT Racing Team, krijgen een tweede supportteam, het Portugese José Dias met Andreas Miltiadis, uit Cyprus. Valério Ferreira is samen met de Japanner Yuki Ikeda (Topeak Ergon) en Andrew Rodrigues met de Braziliaan Alysson Lucas (Specialized/BTTT/Loule Elevis) de andere Portugezen in actie in de race.

Twee favoriete duo’s hebben op het laatste moment nog wijzigingen ondergaan omdat hun partners niet beschikbaar waren. Alexey Medvedev gaat de strijd aan met de Braziliaan Hugo Prado Neto, een zeer ervaren wielrenner in de competitie, en vormt OCE Specialized Racing. De Denen Sebastian Fini zal de Duitse Julian Schelb aan zijn zijde hebben en het hoge niveau van het CST Sandd American Eagle MTB Racing Team behouden. De tien eerste duo’s, de Colombians broers Johan en Johnatan Cañaveral, de huidige kampioenen van La Leyenda del Dorado, werden voltooid.

The Other Brazilian Stars

De tussenploeg heeft ook gerenommeerde Braziliaanse wielrenners uit Brazilië die kunnen strijden voor een podiumplaats op de etappes en voor het Amerikaanse Jersey. Dit zijn de gevallen van: Mario Verissimo en Bruno Lemes, van Squadra Oggi; Sherman Trezza en Guilherme Muller, van Cannondale Brasil Racing; de Zwitserse genaturaliseerde de Braziliaanse Lukas Kaufmann met zijn partner Konny Looser (SUI) van FKS Factory Racing; Halysson Ferreira en Nicolas Machado van het Tropix Factory Racing Team; Daniel Zoia en José Gabriel Almeida van het Corinthians Audax Bike Team; Ricardo Pscheidt en Gilberto Goes van Orbea Team Brasil; Edson Rezende en Nicolas Sessler van het Caloi Avancini Team.

Brazilianen op zoek naar een plaats in Tokyo 2020

Nu Brazilië op zoek is naar punten voor een plaats in Tokyo 2020 in het mountainbiken voor vrouwen, wordt de ultramarathon nog belangrijker, want hij biedt 120 punten op de Olympische ranglijst aan de kampioenen. Fietsers worden in de race bevestigd als drievoudig Braziliaans kampioen in 2019, Letícia Cândido, naast Hercília Najara, de tweevoudig Braziliaans kampioen Brasil Ride, Raiza Goulão, Raiza Goulão met de ervaren Colombiaanse Angelita Parra, en de Venezolaanse Katherine Lindo en Florangela Rodriguez.


Live streaming

De tiende editie van Brasil Ride volgt het schema van de laatste drie edities, met live streaming gedurende acht dagen, op de officiële fanpagina: www.facebook.com/BRASILRIDE; en ook op YouTube Channel: https://www.youtube.com/user/BrasiRide/videos.

Bron: PM

Foto: Brasil ride