Ceylin Alavarado pakt winst op het nieuwe parcours in Herentals

Ceylin Alavarado pakt winst op het nieuwe parcours in Herentals

Dat de Nederlandse vrouwen weer voorin zouden meespelen dat stond als een paal boven water. De winst was voor de wereldkampioene Ceylin Alvarado. Zij kon dit keer Lucinda Brand afhouden voor de winst en de derde plaats ging naar Denise Betsema.

De vierde manche van de X2O Badkamerstrofee was er eentje waar meteen duidelijk was dat de Nederlandse vrouwen de hoofdrol zouden spelen op de nieuwe omloop in Herentals. Normaal was het in Loenhout de Azencross maar de burgemeester gaf geen goedkeuring en verhuisde de hele meute naar Herentals om daar voor de eerste maal een wedstrijd voor de elites heren en dames te organiseren. Met maar liefst 56 rijdsters stonden ze aan de start. De oefening van geduld werd gedaan bij de start en weg waren ze. We kregen meteen een goede start voor Betsema, Alvarado, Brand, Cant en Yara Kastelijn. Het was noodzakelijk om een goede start te nemen want op de technische passages was het moeilijk om plaatsen goed te maken. Dat moest Marianne Vos ondervinden. Zij stond niet op de eerste startlijn en kwam in de eerste ronde als 21e door. Het werd voor haar een wedstrijd van de achtervolging.

Vooraf was al gezegd dat Alvarado de grootste kanshebster was om met haar technische bagage die ze heeft het voordeel naar haar te kunnen toetrekken. Maar de wereldkampioene moest afrekenen met Lucinda Brand en Betsema die heel goed mee konden op haar wiel.

In de voorlaatste ronde zette de wereldkampioene haar medevluchters onder druk. Ze nam meteen 11 seconden voorsprong op haar medevluchters. Ze kon alles mooi onder controle houden en solo naar haar overwinning toe rijden. Achter haar was het Lucinda Brand die Betsema onder druk zette voor de tweede plaats.

Marianne Vos reed een behoorlijke cross en kon van de 21e plaats terug komen naar een zesde plaats. Wie ook een sterke wedstrijd heeft gereden was de Belgische kampioene Sanne Cant. Zij was goed gestart en kon al gauw haar vijfde plaats in de wedstrijd veilig stellen.

Na afloop van de wedstrijd was de wereldkampioene zeer blij met haar overwinning. Door een val in Leuven heeft zij twee weken minder kunnen trainen en dan is dit een opsteker dat ze terug kan meedingen voor de winst.

Daguitslag

  naamresultaat
1Ceylin del Carmen Alvaradoin 45’53”
2Lucinda Brandop 19″
3Denise Betsema23″
4Clara Honsinger01’30”
5Sanne Cant01’36”
6Marianne Vos01’50”
7Manon Bakker02’03”
8Yara Kastelijn02’19”
9Kata Blanka Vas02’45”
10Fem van Empel02’53”

Bron : Nancy Aerts

Foto’s: Sporza