Ceylin del Carmen Alvarado pakt de winst in Hamme

Ceylin del Carmen Alvarado pakt de winst in Hamme

De renners en rensters zijn in de laatste week voor het Wereldkampioenschap in Oostende. Met dit weekeinde in Hamme de Flandriencross op het programma zijn ze toe aan de zesde manche van de X2O trofee.

Vorig jaar werd deze wedstrijd gewonnen door Annemarie Worst. Dit jaar ging de winst naar Ceylin del Carmen Alvarado. Zij nam de maat op haar naaste concurrenten Betsema die mooi tweede werd na verschillende valpartijen. De derde plaats ging naar Manon Bakker die als eerste beloften zeer blij was met haar derde plaats.

De jarige Bestema wou haar zelf een mooi verjaardagscadeau geven door in het begin de wedstrijd in handen te nemen. Maar de wereldkampioene was meteen mee in haar spoor. Wie we voorin ook terug vonden was de Belgische Kampioene Sanne Cant. Lucinda Brand kende een mindere begin van haar wedstrijd. Ze was wat zoekende naar de juiste bandenspanning en had wat last om haar ritme te vinden. Ze deed heel wat fietswissels om uiteindelijk in het tweede gedeelte van de wedstrijd haar ding te doen.

De foutjes stapelden zich op bij de dames. Wie de minsten fouten zou maken zou de cross naar haar hand kunnen zetten. Dit keer was het voordeel voor de Wereldkampioene Alvarado. Zij maakte bijna geen foutjes en kende geen pech. Ze kon haar tempo rijden en zo naar haar overwinning rijden in de blubber in Hamme.

Na de wereldkampioene Alarado was het een groepje met Betsema, Cant, Bakker, Norbert-Riberolle en Brand die het onder elkaar moesten gaan uitmaken wie er mee op het podium mocht komen. Betsema was in goede doen maar kwam een paar keer zwaar ten val en moest een zware inhaalwedstrijd rijden. Dat werd bij haar beloond door een tweede plaats te kunnen pakken. Ze moest afrekenen met een sterke Manon Bakker die lang tegenwerk duwde.

Daguitslag :

1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Denise Betsema + 0.19
3. Manon Bakker + 0.25
4. Lucinda Brand + 0.44
5. Fem van Empel + 0.51
6. Sanne Cant ”
7. Annemarie Worst + 1.01
8. Marion Norbert-Riberolle + 1.02
9. Aniek van Alphen + 1.19
10. Yara Kastelijn + 1.22

Bron : Nancy Aerts

Foto : Luc Wilms