Ceylin del Carmen Alvarado zegeviert in Koksijde

Ceylin del Carmen Alvarado zegeviert in Koksijde

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de wereldbekercross bij de vrouwen in Koksijde op haar naam geschreven. De Nederlandse kampioene Lucinda Brand werd tweede voor haar landgenote en Europese kampioene Kastelijn en dus een volledig Nederlands podium. Katerina Nash blijft leidster in de wereldbeker.

Rondenlang was het helemaal Holland boven met vijf leidsters: Kastelijn, Brand, Alvarado, Worst en van der Heijden. Daar achter reden Kay, Cant, Nash, Compton, Van Loy en Verdonschot.

Dat bleef zo tot in de laatste ronde. Intussen was Laura Verdonschot opgeschoven naar de zesde plaats op dertig seconden van de kopgroep.

Brand probeerde nog weg te rijden, maar Alvarado was attent. Uiteindelijk kon zij net een sprint ontwijken om vlot te winnen.

Laura Verdonschot was de beste Belgische. ‘Ik had problemen bij de start, ik werd opgehouden. Het kostte heel wat moeite en energie om terug te komen. Als dat niet gebeurd was, reed ik vandaag voor het podium. Maar ik mag tevreden zijn met de zesde plaats. Vorige week heb ik niet gecrosst door een buikgriep. Rust is heilzaam en ik heb er vandaag de vruchten van geplukt,’aldus de Limburgse.

Top tien:

  1. Ceylin del Carmen Alvarado(Ned) in 47:09
  2. Lucinda Brand(Ned)
  3. Yara Kastelijn(Ned)
  4. Inge van der Heijden(Ned)
  5. Annemarie Worst(Ned)
  6. Laura Verdonschot(Bel)
  7. Sanne Cant (Bel)
  8. Alice Maria Arzuffi(Ita)
  9. Eva Lechner(Ita)
  10. Shirin van Anrooij(Ned)

Erik Braeken en Bart Knops vanuit Koksijde

Foto: Bart Knops