Classens wint opnieuw, Gordon nieuwe leider in Crocodile Trophy

Classens wint opnieuw, Gordon nieuwe leider in Crocodile Trophy

Alan Gordon (SAF) is de nieuwe leider na de derde rit. Tweede ritzege voor Bart Classens (NED) in 3u22:04 voor de Spaanse Brandan Marquez Fernandez (+2:49min). De Australische Michael England eindigt als vierde (+6min) en daalt naar de tweede plaats in het algemeen klassement. Leidster bij de vrouwen Angelika Tazreiter (AUT) eindigt op spectaculaire wijze als tiende op de 74km marathon in 03:59:07,4.

De derde etappe van de 25-jarige jubileumeditie van de Crocodile Trophy werd gehouden in het Herberton Range National Park en het populaire Atherton MTB Park.

Met een sterke race en een succesvolle aanval in het Herberton Range National Park nam de ervaren mountainbike etappe racer Alan Gordon uit Zuid-Afrika, de algemene leiderspositie over met een voorsprong van 1:56min op de Australiër Michael England in Wondecla op dag drie. “Ik ken hier niemand en daarom had ik een soort van doel om in de top drie te eindigen, maar ik wist niet zeker of dat haalbaar was. (….) De algemene overwinning is zeker een doel”, voegde hij eraan toe en dat hij op zoek was geweest naar een ander soort uitdaging. “Het is mijn eerste keer in Australië en hoewel veel van mijn vrienden hebben gesproken over The Crocodile heb ik besloten om me daadwerkelijk in te schrijven. Het leek me een hele coole race om te doen”, legde hij uit.

De lokale gemeenschap heeft een grote rol gespeeld voor het evenement en de steun van de lokale MTB-clubs en bedrijven maakt echt een verschil voor de organisatie van dit internationale evenement. De Crocodile Trophy wordt dit jaar ook zeer ‘actief’ ondersteund door een groep van vijf lokale E-bike rijders die de renners als wedstrijdmanagers op het parcours begeleiden.

De Koninginnerit van morgen is een 98km lange marathon met 3.200 hm klimmen die de beruchte “Stairway to Heaven” beklimming in Atherton MTB Park zal bevatten. Start en finish zijn in Wondecla.

Bron: PM

Foto: Regina Stanger