Comeback van Marianne Vos resulteert meteen in winst

Comeback van Marianne Vos resulteert meteen in winst

Marianne Vos laat in haar eerste Ethias Cross van haar seizoen in Essen zien dat zij weet wat winnen is. Ze kwam heel traag op gang maar eens haar motor aansloeg stond er geen tegenstand op. De tweede plaats ging naar Perrine Clauzel en de derde plaats was er voor Inge van der Heijden. De pechvogel van de dag was Kastelijn die met een kettingprobleem aan de kant werd gezet.

Iedereen kijk uit naar de weder optredende Marianne Vos. Ze mocht niet vanaf de eerste lijn starten maar dat deerde har niet. De wedstrijd werd in gang getrokken met een goede start voor Marion Norbert Riberolle, Anna Kay en Yara Kastelijn. Wie ook goed van start was gegaan waren Laura Verdonschot, Inge van der Heijden, Perrine Clauzel en Blanke Kata Vas. Vos kwam in de eerste meters als tiende door.

Kaij en Kastelijn gaven een goede indruk en in de tweede ronde konden zij een kleine voorsprong nemen op een groepje met Riberolle, Clauzel, Vas, Vos en van der Heijden. De Nederlandse rijdsters bundelden de krachten om zo de aansluiting voorin terug te maken.

Bij ingang van de derde ronde was er nog alles mogelijk. Iedereen zat op een zakdoek van elkaar. Kastelijn probeerde de forcing te maken maar ze kwam niet echt weg. Kastelijn moest voorin afhaken omdat ze problemen kreeg met haar ketting. Ze probeerde het zelf op te lossen maar het euvre was zo groot dat zelfs met de hulp van Kris het niet mogelijk was om de ketting vrij te krijgen. Opgeven was de enige mogelijkheid om de rest van de kerstperiode niet in gedrang te brengen.

In de vierde ronde kwam Marianne Vos naar de kop van de wedstrijd. Dat was het moment dat de anderen een belletje deden rinkelen en dat ze alert moesten zijn. Het was niet echt een demarrage maar wel een tempo versnelling waarbij enkel de Hongaarse Kampioene een antwoord op had. Maar lang duurde dit spelletje niet. Vos hield er een stevig tempo in en de Hongaarse Kampioene maakte een foutje waardoor de aansluiting geen feit meer was. Met ingang van de laatste ronde had Marianne Vos al 8 seconden voorsprong op haar naaste achtervolgens Clauzel en van der Heijden. Voor Kata Blanka Vas was door de valpartij de podiumplaats weg.

Marianne Vos pakte hierdoor een mooie overwinning in Essen. De tweede plaats was voor Clauzel en Inge van der Heijden was tevreden met haar derde plaats. Veel rust hebben de meesten dames niet want morgen staat de wedstrijd in Herentals op de agenda.

Ethias Cross 2020-2021
Uitslag vrouwen –  Essen

1. flag-nl Marianne Vos in 39m45s
2. flag-fr Perrine Clauzel op 6s
3. flag-nl Inge van der Heijden op 9s
4. flag-hu Blanka Kata Vas op 17s
5. flag-gb Anna Kay op 21s
6. flag-fr Marion Norbert Riberolle op 53s
7. flag-it Alice Maria Arzuffi op 56s
8. flag-nl Aniek van Alphen op 1m02s
9. flag-be Laura Verdonschot op 1m08s
10. flag-be Alicia Franck op 1m12s

bron : Nancy Aerts