Cycling Vlaanderen zit niet stil

Cycling Vlaanderen zit niet stil

Toen op 28 juli 2020 de communicatie van de Veiligheidsraad de wereld werd ingestuurd waren er natuurlijk heel wat bijkomende vragen. Zo ook bij Cycling Vlaanderen.

Zij werden massaal overspoeld met vragen langs alle wegen. Momenteel wachten zij op de tekst van het ministreel besluit dat op nationaal vlak genomen zal worden. Dit wordt verwacht op dinsdagavond rond 22.00 U.

Daarnaast hebben zij tekst gevraagd omtrent het provinciaal besluit voor de provincie Antwerpen. Dat verwachten zij ook op dinsdagavond 28 juli 2020.

Cycling Vlaanderen heeft ook nog overleg op dinsdagvoormiddag met het Kabinet van Sport om daar nog heel wat antwoorden te verkrijgen op vragen waarmee zij zelf zitten. Maar helaas bleven aldaar met dezelfde vragen zitten.

Ze blijven dag en nacht in contact staan met het Kabinet van Sport, Sport Vlaanderen en alle verenigingen van de Vlaamse Sportfederaties.

Op dinsdagavond 28 juli 2020 zal er een overleg doorgaan tussen Cycling Vlaanderen en Belgian Cycling om de verdere stappen te overleggen en hierna zullen zij overgaan tot de communicatie hierover.

Als laatste staan zij klaar om iedereen (zowel renners, recreanten, organisatoren en vrijwilligers) zo goed mogelijk bij te staan in het nemen van de juiste beslissingen.

Ze werken aan de inschrijvingen voor de wedstrijden van augustus en zullen op woensdag, 29 juli 2020 de startlijsten voor de wedstrijden publiceren (althans van de wedstrijden die nog door kunnen gaan).

Het is dus nog even wachten op een definitief antwoord op alle openstaande vragen in verband met de wedstrijden die al dan niet nog kunnen doorgaan. Maar van zodra de antwoorden er zijn zullen deze gecommuniceerd worden. Tot dan is het nog eventjes afwachten op wat er gebeuren zal.

Bron : Cycling Vlaanderen.