De moddercross in Kasterlee is bij de elites 2 gewonnen door Robin Alderweireld

De moddercross in Kasterlee is bij de elites 2 gewonnen door Robin Alderweireld

Een ganse nacht en dag heeft het in Kasterlee geregend en heel veel wind. Dus de renners en rensters mochten naar hun slijkbanden grijpen om hun wedstrijd aan te vatten. De organisatie heeft in overleg met Cycling Vlaanderen beslist om de U23 en de elites 2 en elites 3 apart te zetten. Dus mochten de elites 2 en elites 3 omstreeks de klok van drie naar de start gaan. Er werd een kleine opsplitsing gedaan tussen de renners van de elites 2 klasse en deze van de elites 3 klasse. Met een 15tal seconden mochten ze aan de wedstrijd beginnen.

Het was meteen Robin Alderweireld die de wedstrijd hard maakte. Hij kreeg Thomas Verheyen, Jens Gijs mee op het wiel. De drie waren lang aan elkaar gewaagd. Maar in de laatste helft van de koers zag je dat Robin Alderweireld nog wat meer in de tank had. Hij deed een aanval in de voorlaatste ronde en de anderen moesten passen. Dus kon hij mooi naar de overwinning rijden in Kasterlee. Thomas Verheyen kon ook Jens Gijs nog uit het wiel rijden en solo binnenkomen.

Bij de elites 3 was er goede start van Björn Houben. Hij kreeg meteen Dries Pauwels en Oude Elferink Tommy op zijn wiel mee. Ook Tom Timmermans was goed vertrokken maar kreeg in de eerste paar bochten al af te rekenen met een kettingprobleem. Hij kon het snel herstellen en zijn wedstrijd verder zetten. Voorin werd er mooi kopwerk geleverd maar in de derde ronde moest Björn Houben voorin het tempo lossen. Hij viel terug in de wedstrijd en kwam bij Tom Timmermans – Laurens Tibback te zitten. Voor gelegenheid dat Laurens zijn fiets nog eens van stal gehaald en kwam hij nog eens proeven van het veldrijden. Hij kon een mooie wedstrijd rijden en kwam als vierde over de meet. Voorin werd de strijd gestreden tussen Dries Pauwels en Oude Elferink Tommy. Zij reden met twee weg van de concurrent Tom Timmermans. Deze laatste zag het van op afstand gebeuren en moest alleen tempo rijden om zijn derde plaats veilig te stellen. Björn Houben moest wat gas terug nemen en kwam als zesde over de finish. Na afloop was hij ontgoocheld over het verloop van de wedstrijd. Maar lang hoeft hij er niet over na te denken. Knop omdraaien en op naar de volgende wedstrijd.

Elite2
1 ALDERWEIRELD ROBIN – TEAM ATOM 6
2 VERHEYEN THOMAS – WIELERCLUB STEEDS VOORAAN V.Z.W.
3 GYS JENS – WIELERCLUB STEEDS VOORAAN V.Z.W.

Elite3
1 PAUWELS DRIES –  INDIVIDUEEL
2 OUDE ELFERINK TOMMY – UITHOORNSE WTC
3 TIMMERMANS TOM – SPORT EN STEUN – LEOPOLDSBURG

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts