Denise Betsema zet puntjes op de I in de Scheldecross Antwerpen

Denise Betsema zet puntjes op de I in de Scheldecross Antwerpen

Wie had dit verwacht. Denise Betsema klopt de Wereldkampioene Alvarado die kreeg af te rekenen met mechanische pech. De tweede plaats was voor Brand die in de laatste ronde nog alle registers open trok maar net te kort kwam. De derde plaats ging naar Annemarie Worst

Het parcours in Antwerpen was een combinatie van een zandomloop met een snelle ondergrond op gras en verharde stukken. De topfavorieten die vooruit geschoven werden in de peiling waren de wereldkampioene Alvarado en Brand die de laatste weken sterk bezig is.

De omloop op de Linkeroever had een aanpassing gekregen en dat zou duidelijk wel een zwaardere wedstrijd teweeg brengen. We kregen bij de start een valse start die niet werd bestraft. Het was de wereldkampioene Alvarado die net voor het doven van de rode lichten al vertrok. Dat zorgde voor wat onzekerheid bij de rest van de dames. Achteraf heeft de Belgische Kampioene Sanne Cant hiertegen wel een klacht neergelegd maar het bleef ongestraft.

We kregen meteen de topfavorieten als eerste die het veld in draaide met Brand aan de kop gevolgd door Alvarado. Er werd een valpartij te noteren voor Franck waardoor Betsema helemaal haar start miste. Ze moest een helse achtervolging uit haar mouw schudden om halfweg de eerste wedstrijdronde al mee voorin te zitten. De concurrenten waren gewaarschuwd. Denise Betsema was in haar doen op deze omloop.

Voorin werd er afwisselend gereden aan de kop. Dan was het Brand die het heft in handen nam maar de wereldkampioene liet niet begaan. Maar ook de achtervolgers lieten niet begaan. Het tempo viel voorin wat stil en we kregen voorin een hergroepering waardoor we voorin een mooi groepje dames bij elkaar kregen.

Op de technische passage in de voorlaatste ronde werd de wereldkampioene aan de kant gezet. Er zat een ijzer draadje in haar achterwiel waardoor dit volledig geblokkeerd zat. Er zat niks anders op dan een heel stuk naar de materiaalpost te lopen. Voorbij was haar wedstrijd. Ze kwam als 31e terug in wedstrijd en reed haar wedstrijd volledig uit als rust voor haar benen. Ze kwam als 23e over de finish.

Voorin werd er niet gewacht. Het tempo werd door Betsema de hoogte in gejaagd en alleen Brand kon mee als antwoord op deze aanval. Een foutje van Brand in de zandstrook zorgde ervoor dat Betsema wat voorsprong kon nemen.

Naar het einde van de wedstrijd kon zij deze voorsprong op haar niveau verder uitbouwen. Althans daar leek het op. Bij ingang van de laatste ronde deed Brand er alles aan om de kloof nog te dichten maar het lukte haar net niet.

De winst ging naar Betsema die hiermee een goed gevoel had. Brand was zeker tevreden met haar tweede plaats en Annemarie Worst die naar het einde toe de aansluiting moest lossen werd knap derde.

Uitslag

  1. Betsema
  2. Brand 4 sec
  3. Worst 27 sec
  4. Cant 42 sec
  5. Bakker 46 sec
  6. Kay 49 sec
  7. Kastelijn 53 sec
  8. Van Empel 1.06
  9. Verdonschot 1.31
  10. Van Alphen 1.46

Morgen zien we dames bezig in Gavere.

Bron : Nancy Aerts