Derde overwinning voor Jente Michels in Ruddervoorde

Derde overwinning voor Jente Michels in Ruddervoorde

Op zaterdag, 24 oktober 2020 stond de tweede manche van de Superprestige Veldrijden op de agenda. Door de verstrengde maatregelen voor Covit 19 mocht er geen publiek aanwezig zijn op deze wedstrijd.

De eerste categorie die van start mocht gaan op deze omloop waren de junioren.. Omstreeks de klok van 11 uur mochten zijn met maar liefst 74 deelnemers aan deze wedstrijd beginnen.

De adrealine raasden door de lichamen van deze jongens heen en van zodra het startschot gegeven was, waren ze ermee weg. Zij waren begonnen aan hun tweede UCI wedstrijd (na Beringen van afgelopen week).

We kregen een snelle start van Jelle Herteel te zien. Hij werd op de hielen gevolgd door Matj STransky, de Itialiaan Masciarelli en dan de rest van het peleton. Jente Michels zag het gevaar en repte zich naar dit groepje toe.

We kregen pech te noteren voor Lukas Vanderlinden in de start. Voorin werd er niet gewacht. Er werd een kopgroep gevormd met daarbij Kuypers, Avondts, Dockx, Michels, Harteel, Stransky en Mascianelli. Het was duidelijk dat in dit groepje de winnaar zou zitten.

Het duurde niet lang alvorens de aanvallen zich lieten gelden. Jente Michels legde zijn tempo op en het brak voorin. De voorsprong werd uitgediept naar vier seconden op Stransky, acht seconden op Dockx en Masciarelli. Harteel kwam ten val en moest even voorin de rol lossen.

Dat Jente Michels sterk aan het rijden is daar staat niemand nog van te kijken. De rijder van Iko Crelan houdt de hele wedstrijd onder controle en versnelt daar waar hij het nodig acht. Achter hem werd er niet getwijfeld. Halfweg de wedstrijd voelde hij de hete adem van Aaron Dockx in zijn nek. Maar ook de andere jongens lieten niet begaan. Matj STransky volgde in derde positie met achter hem Mascianelli, Jelle Harteel, Mathis Avonds en Milan Kuypers.

Met nog twee ronden te gaan vergrootte Jente Michels zijn voorsprong op zijn achtervolgers. Achter hem barstte de strijd los voor de dichte ereplaatsen. Onze Belgische achtervolgers deden er alles aan om de buitenlands nog de ereplaatsen te beroven.

Al bij al lukten zij erin om er een volledig Belgisch podium van te maken in Ruddervoorde. Jente Michels won met overtuiging deze tweede UCI wedstrijd. De tweede plaats ging naar Aaron Dockx en het podium werd vervolledigd door Jelle Herteel.

bron : Nancy Aerts

foto’s : Robert Goedgezelschap