Diepenbeek : place to be voor sommige Limburgse Kampioenschappen

Diepenbeek : place to be voor sommige Limburgse Kampioenschappen

Diepenbeek was het afgelopen weekeinde place to be voor de Limburgse rijders. De titels werden verdeeld in de categoriëen nieuwelingen – junioren – masters.

Even een oponthoud ’s morgens bij de opstelling van de elites 3 waar de officiëlen dachten dat het voor deze categorie ook Limburgs Kampioenschap was. Maar deze heren rijden hun Limburgs Kampioenschap pas op 26 december 2021 in Kerniel – Borgloon. Björn Houben wist zijn eerste overwinning op zijn lijst te schrijven. Hij wist op deze zware omloop zijn krachten zo uit te spelen dat zelfs de altijd winnaar Kristof Cop na afloop zei dat hij Björn Houben niet kon bij benen.

Bij de andere categoriëen van de masters was het behalen van de wit-rode trui een optie. De renners van de provincie Limburg kregen dan ook de voorkeur om als eersten een plaatsje op te zoeken op de startgrid. Het was voor de masters A een nieuwe titel voor Jurgen Janssens uit Loksbergen.

Bij de masters B ging de titel naar Kristof Vanderheyden. Hij heeft er hard moeten voor werken om op deze zware modderige omloop het laken naar zich toe te halen.

Voor Dirk Mertens was er geen concurrentie. Hij was de enige Limburger in de reeks bij de Masters C. Het was dus een optie om de cross zonder broekscheuren uit te rijden en de titel was opnieuw voor hem.

Bij de nieuwelingen was het een ander paar mouwen. Daar was de druk af te lezen op de renners hun gezicht. Bij de nieuwelingen eerste jaars behaalde de rijder uit Sint Truiden Quinten Geldhof de titel binnen. Het was voor hem een mooie beloning voor het harde werken van de afgelopen weken. Hij was blij dat hij dit keer het laken naar zich kon toe halen en vanaf heden met de wit – ronde trui kan rondrijden.

Bij de nieuwelingen tweede jaars was het een spannende strijd. Er waren heel wat kandidaten die in aanmerking konden komen voor de titel. Maar als gedoodverfde kampioen van het voorgaande jaar werd Neo Thielens als kanshebber naar voor geschoven. Helaas voor hem kon hij het dit jaar niet afmaken. Hij kreeg last van zijn rug en kon niet vol voor zijn kansen gaan. Hij eindigde knap zevende. Wie dan wel de trui om zijn lende kreeg was Zander Tielens uit Paal. Hij zette in de tweede ronde de hele wedstrijd naar zijn hand en kon dit op het zware parcours mooi afwerken.

Bij de junioren werd Yenthe Vanhoudt naar voor geschoven als kandidaat winnaar. Met de vele supporters omheen het parcours kon hij het niet anders dan proberen waar te maken. Hij had al enkele weken de goede vorm te pakken en dat was ook duidelijk bij de wedstrijd in Diepenbeek. Vanaf nu mag hij de wit – rode trui van Limburgs Kampioen om zijn lichaam dragen.

Bron : Nancy Aerts

Foto : Nancy Aerts