Donnelly Lambrichts haalt finale op Supercross in Zolder

Donnelly Lambrichts haalt finale op Supercross in Zolder

Tijdens het weekeinde van 12-13 mei 2018 vond de supercross in Zolder plaats. Voor velen een uitdaging om eens te zien wat zij kunnen presteren op zo’n supercross wedstrijd. Rijders vanaf 11 jaar kregen de kans om zich eens te meten tussen de anderen. Doch we konden vaststellen dat er niet al te veel rijders hierop intekenden. Ook van PMC Cycling waren er maar weinig geinteresseerd. Alleen Donnelly Lambrichts ging zijn mannetje staan tussen het grote geweld.

Donnelly Lambrichts was de enige van de PMC Cycling rijders die het in Zolder probeerde tijdens de supercross. Het was een wedstrijd die hij met stip had aangeduid op zijn kalender. En of hij het goed had gedaan dat laten de resultaten alvast gelden. Het parcours kende hij als geen ander. Maar toch was het uitkijken hoe de wedstrijd zou verlopen. Hij had voor de start al gezegd dat hij het zeker bekeek als een goede training maar het bleek al gauw dat er meer mogelijk was. De trainingen verliepen super en voor de start van de reeksen had hij er een goed gevoel bij. Doch in de eerste reeks verliep het niet zoals hij het zelf had verwacht. Hij maakte een minder goede start omwille van een te groot tandwiel dat hij voor deze wedstrijd opliggen had. Maar hij vocht terug. Hij kwam in het wiel van zijn tegenstanders binnen.

In zijn tweede reeks ging hij het beter proberen te doen. Maar opnieuw lukte zijn start niet zoals hij het zelf wilde. Maar hij bleef niet bij de pakken zitten en knokte terug. Met al twaalf punten op de teller zou het moeilijk worden om de finale te halen.

Maar in zijn derde reeks zat het voor hem mee. Door de pech van anderen kon hij zich naar voren rijden en zich alsnog kwalificeren voor de finale in de supercross van Zolder. Het was pronken voor hem. Hij behaalde een zesde plaats in de finale en mocht voor de eerste keer dit seizoen op het podium gaan staan. Het aandenken dat hij kreeg gaf hem een goed gevoel. Hij begon nog meer in zijn eigen kunnen te geloven. Dat is een goede instelling om op zondag opnieuw met volle moed aan de wedstrijd te beginnnen.

Dus op zondag kon hij opnieuw strijden voor een plekje in de finale. Maar het lukte hem dit keer niet om door te stoten naar de finale. Doch mag hij tevreden zijn over zijn wedstrijd van zondag.  Hij haalde in de eerste en de tweede reeks een vierde plaats wat hem een mooie uitgangspositie gaf voor de finale maar in de derde reeks kwam hij als vijfde over de finish. Het was dus rekenwerk voor de jury om uit te maken wie er mocht doorgaan naar die mooie finale. Helaas voor Donnelly kwam hij net met 1 puntje teveel aan en mocht hij samen met Seppe Hermans niet door naar de finale.

Als je het hele weekeinde bekijkt mag Donnelly tevreden terug kijken op zijn deelname aan de Supercross in Zolder. Hij weet dat hij goede actiemomenten kan inbouwen in zijn rijden maar dat hij nog moet werken aan zijn start en dan zit er voor de volgende wedstrijden meer in. We duimen alvast voor hem.

Volgende week (19-20 mei 2018) zullen een aantal rijders van PMC Cycling hun kunnen tonen tijdens de Europese Ronde in Blegny. We wensen hen alvast heel veel succes toe.

Bron : Donnelly Lambrichts

Publicatie : Nancy Aerts

Photo : Nancy Aerts