Drie op drie voor Mathieu van der Poel in wereldbeker Hulst

Drie op drie voor Mathieu van der Poel in wereldbeker Hulst

Mathieu van der Poel heeft drie zeges op drie dagen behaald. De wereldkampioen was ook outstanding in de wereldbekercross in het Nederlandse Hulst. Hij versloeg met ruim verschil Wout van Aert, die wereldbekerleider blijft. De derde plaats was voor de Brit Tom Pidcock.

In de tweede ronde lag de wedstrijd al in de juiste plooi. Mathieu van der Poel duldde nog even Toon Aerts in zijn wiel, maar koos dan definitief het hazenpad. Hij maakte er een ware onemanshow van.

De volgende ronde trachtten Toon Aerts, Michael Vanthourenhout en Wout van Aert de kloof tevergeefs te verkleinen. Pidcock volgde als vijfde, dan Hermans en Iserbyt.

Halfkoers had de wereldkampioen al een behoorlijke kloof geslagen. Michael Vanthourenhout en Toon Aerts waren de dichtste achtervolgers. Daar achter Wout van Aert en Tom Pidcock, Sweeck als zesde. Lars van der Haar, Ryan Kamp, Quinten Hermans en Daan Soete vervolledigden de top tien.

In de voorlaatste ronde waren de posities achter de leider gewisseld. Wout van Aert en Tom Pidcock reden nu op meer dan twee minuten van de meervoudige wereldkampioen. Vanthourenhout streed als vierde voor Aerts, zijn ploegmaat volgde als zesde, Belgisch kampioen Sweeck zevende en dan beloftenwereldkampioen Kamp voor Hermans en Vermeersch.

Mathieu van der Poel haalde het uiteindelijk met anderhalve minuut voorsprong op van Aert en iets meer op Pidcock. Het is duidelijk: over vier weken hebben de Belgen hun handen vol met de uittredende wereldkampioen op het WK.

Foto : Sporza