Ednine: speelsheid en behendigheid gekoppeld aan een geniale geometrie

Ednine: speelsheid en behendigheid gekoppeld aan een geniale geometrie

In 2010 bedacht ingenieur Edwin Van De Weghe een uitdagend concept: het ontwikkelen van een snelle, lichtgewicht en wendbare ATB (All Terrain Bike) voor de typische off-road tracks op het vlakke land. De Ednine was geboren.
Het resultaat was een onconventionele framegeometrie met de topsnelheid van een 29’er,  maar met de behendigheid en speelsheid van een 26’er. Het eerste frame van Ednine werd officieel gelanceerd in 2012. 

We lieten de bedenker graag aan het woord. Met veel passie vertelde hij over zijn geesteskind. We spraken af bij Sandro Minardi, zaakvoerder van M-Bike in Houthalen en één van de dealers van de Ednine. 

‘Bij de toertochten zag je de 29’ers opkomen. Het nadeel van deze fietsen was de wendbaarheid. Als er een rechte dreef was, kon je met een 26’er hen evenwel niet volgen. Ik wilde de wendbaarheid van de 26’er gecombineerd met de topsnelheid van een 29’er. Daar is het idee van de Ednine uit ontstaan. Ednine is meer een fiets voor de Lage landen. In die zin dat je hem niet als mountainbike, een bergfiets dus, maar eerder als een ATB kan beschouwen. Je hebt de wendbaarheid en de speelsheid en toch de snelheid. Tot nu toe is er geen enkele full-suspension Ednine, maar zijn het allemaal hardtails,’ vertelt Edwin.

E-bike 

Edwin ontwikkelde een e-bike die je de lichtste ter wereld kan noemen. ‘De VHE+ heeft net dezelfde geometrie als de andere Ednine fietsen. Als je het zwaardere terrein wil opzoeken en heb je meer grip en comfort nodig, dan kan perfect met 27,5” met een 3.0 band. Anders heb je een zwaardere, minder onderhoudsvriendelijke fully nodig. Met de VHE+,  die tussen de 17 en 18 kg weegt, heb je de lichtste fiets ter wereld met een Shimano e8000 motor, ‘weet Edwin. 

‘Dat is bij mij de grootste reden geweest om met dit concept te beginnen.,’valt Sandro van M-bike in. ‘Ik was eindelijk klaar om terug met eigen benen te gaan fietsen. Ik was fysiek te zwak om met een gewone fiets te rijden. Ik had ook niet de tijd om wekelijks veel te fietsen. Daarenboven heb ik zeer snel verzuurde benen. Omdat ik vroeger altijd aan keurturnen gedaan heb, zijn mijn spieren heel kort. Ik kan met mijn wattagemeter nu kijken hoeveel watt ik duw.  Onder de 150 is het oké, boven de 170 ben ik kapot. Nu zie ik dat altijd onder de 150 blijf, terwijl ik serieus bij duw. Nu is mijn fysiek zodanig verbeterd dat ik soms zonder ondersteuning kan rijden. Ik rijd nu mee met mensen die elektrisch rijden en dan moet ik de eco wel opzetten. De funfactor is nu dat we de terril in Beringen 20 keer kunnen oprijden om wat te spelen. Dat kan je niet met een gewone bike. Dat is voor mij belangrijk. Ik kan nu de terril recht omhoog en omlaag. Ik heb veel meer grip met deze tractorbanden. Soms gebruik ik hem ook als crossmoto en haal snelheden tot 45 km/u. Dat is wel gevaarlijker, maar je moet je verstand wat gebruiken. Een e-mountainbike is geen mountainbike,’vertelt Sandro.

‘Sommigen zeggen: als ik niet meer kan, zal ik het wel eens overwegen. Maar daar is hij niet voor gemaakt. Mannen van 40, 50 jaar willen niet afgeven tegen jongeren van 20 of 30 jaar en ze gaan zich forceren. Met deze fiets ga je alle fun hebben, maar je rijdt je niet kapot. Je kan er mee spelen. Je hebt misschien minder fysiek, maar wel rijervaring. En daarvoor is deze e-bike gemaakt. Je kan hier nog bunny hops mee doen. Vooral door zijn lichtgewicht. Het volledige carbonframe weegt 1,6 kg. Het is de vorm die hem zo stijf  en zo licht maakt. Uiteindelijk kan  je hem een beetje vergelijken met een dirtbike. Die nemen ook veel jumps en met die korte geometrie heb je dat speelse gevoel. De funfactor is belangrijk.’zegt Edwin. Ook qua autonomie is deze e-bike betrouwbaar. De accu is bovendien makkelijk uitwisselbaar, zodat autonomie eindeloos kan uitgebreid worden terwijl de fiets licht en handelbaar blijft.  

Uniek concept

Sandro is als dealer van Ednine overtuigd door zijn unieke concept. ‘Ik ben al eens in de Ardennen gaan rijden en daar reden we over boomstronken en door allerlei rivieren. Dan moest ik met mijn zwaar fietsje van 25 kg erover. Dat vond ik maar niks. Op de beurs kwam ik dan bij Edwin terecht en met de passie waarmee hij vertelde, raakte ik direct overtuigd. Het is een Belgische dealer die alles zelf ontwikkeld heeft met de nodige de know how. Hij komt hier bij mij in de winkel. Ik voel dat wel als een eer. De e-bike schakelt volledig elektronisch. Dat is gewoon zalig. Dat heeft geen enkele fiets in deze prijsklasse. De remmen zijn volledige Shimano XT afgemonteerd. Als je dit eenmaal onder controle hebt, is dat fantastisch. De meeste dure merken rijden met Fox vorken, de rest is allemaal met Rock Shox. Ik blijf erbij dat Fox nog altijd de beste vorken heeft. Die coating die erop zit, daar kan niets tegen op. Dat voel je ook als je ermee rijdt. Je kan ook zonder ondersteuning blijven rijden aan een lage snelheid. Voor de liefhebbers die zeggen: een crossmoto is niet meer voor mij, maar ik wil wel nog eens snel gaan, is dit ideaal. Daar verkoop ik nog heel vaak aan. Ook voor mensen met een full time job, die niet meer zo vaak kunnen trainen, is dit een lagere instap. In mijn eigen club heb ik dat zelf ook ervaren. Mensen die vroeger op een gewone bike reden, rijden nu allemaal elektrisch. Ook als koppel is dat geweldig, zodat je samen als man en vrouw kan gaan fietsen en ervan kan genieten. 

Vergeet vooral niet dat de Ednine ook in een gewone mountainbike en gravelbike versie bestaat, zodat ook die liefhebbers niet in de kou blijven staan,’weet Sandro. 

Kijk hier naar het filmpje dat Sandro maakte over de de Ednine e-bike.

https://www.facebook.com/minardibike/videos/2436348356646912/

Strandraces

Ednine is vooral gekend van strandraces. ‘De strandraces zijn ook typisch voor de lage landen. De LHD of Low Head tube Design is een pur sangstrandrace concept, waarbij je een lagere koppositie dan een gewone mountainbike hebt(de kop staat 50 mm lager)maar hetzelfde stuurgedrag behoudt. Met een flatbar kan je dus dezelfde aero positie hebben. Iemand die hier in de bossen wil gaan rijden, heeft een snelle en wendbare fiets nodig. Veerweg heb je hier nauwelijks nodig. Dat comfort haal je wel uit je banden. Ednine is gefocust op die speelsheid. Wat hem bijzonder maakt in het strandracen is die lage kop, wat de aerodynamica bevordert, maar ook de stijfheid. Door die kortere vork heb je minder hefboom tegenover het uiteinde van je wiel. Daarom rolt dit frame bijzonder goed in een losse ondergrond, zoals zand. Ednine is er voor gekend om maar één spoor te trekken. Het achterwiel rijdt perfect in het spoor van het voorwiel. Bij strandraces zie je Ednines doorrijden, terwijl de rest allemaal moet gaan lopen. Het merk heeft het meeste podiumplaatsen ooit behaald in strandraces. We hebben Belgische kampioenen gehad, bij de dames was dat Terry Fermineur op een Ednine LHD. Voordien was dat Grace Verbeke eveneens op de LHD, we hebben met Frederik Decaesteker zelfs een Europees kampioenstitel behaald,’ haalt Edwin aan.

Gravelbikes

Gravelbikes duiken steeds meer op in de off-roadwegen. Ook Ednine heeft hier een versie voor ontwikkeld. ‘Met een gravelfiets kan je zowel op de verharde als de niet-verharde stukken goed op weg. Maar je zit wel in een racehouding. Het verschil met andere merken is dat Ednine met de Gravelgrinder een ‘gravel plus’is. Dat wil zeggen met bandensecties groter dan 50 mm. Het is een groot voordeel naar comfort toe. Je hebt een grotere luchtkamer waarmee je een zwaarder terrein aan kunt. En ook naar rijweerstand. Hoe groter je wielomtrek, hoe minder dat je omhoog gekaatst wordt. Als je dat combineert met het comfort van je band, ga je minder moeten incasseren. Je gaat je eigen energie niet moeten aanspreken om niet van je fiets te vliegen. Zo spaar je ook energie en heb je meer grip en kracht. Je hebt ook de mogelijkheid om een veel ruimer assortiment van banden te gebruiken. De banden van een Gravelgrinder zijn ook de banden die je op een 29-er kan gaan leggen. Als een typische modderband nodig hebt, een slick of een strandraceband. De basis van de gravelgrinder is een LHD frame en hetzelfde als dat van een strandracefiets. In Amerika evolueert de gravelmarkt naar gravel plus. Ednine heeft dit concept echter reeds drie jaar op de markt. Wellicht zullen ze wel proberen een kopie ervan te maken. Maar het is kwestie om als eerste hiermee op de markt te komen en dat hebben we gedaan. Blijven innoveren en zo blijf je the leader of the pack, in plaats van een kuddedier’besluit Edwin. 

Foto’s: Ednine bikes Benelux