Een sterkrijdende Wout Van Aert moet duimen leggen voor Mathieu Van der Poel in Namen

Een sterkrijdende Wout Van Aert moet duimen leggen voor Mathieu Van der Poel in Namen

Een sterkrijdende Wout Van Aert komt een paar keer ten val maar weet telkens opnieuw terug te keren tot in het wiel van Mathieu van Der Poel. Maar op gepaste wijze geeft die een staaltje weerwerk mee en wint de wereldbekerwedstrijd in Namen. Derde plaats is voor Kevin Pauwels.

Tom Meeusen startte zeer goed aan de Citadel te Namen. Hij gaf een zeer sterkte indruk en kreeg onmiddellijk Mathieu van der Poel en Wout Van Aert in zijn wiel. Al van bij het begin van de wedstrijd ging Wout Van Aert druk zetten op zijn naaste concurrent Mathieu van Der Poel. Maar op de schuine kant ging het mis voor de wereldkampioen. Hij maakte een schuiver en kwamen ten val. De rest van de achtervolgers werden even gehinderd, maar konden hun wedstrijd verder zetten. Voorin kreeg Mathieu de informatie mee en hij verhoogde zijn tempo. Het leek erop dat hij aan zijn solowedstrijd zou gaan beginnen. Maar dat was buiten de wil van Wout Van Aert gerekend. In ronde twee kwam Wout Van Aert opnieuw aansluiten bij Mathieu van der Poel. De achtervolgende groep met Van Kessel, Aerts, Meeusen, Soete en de rest volgden op elkaars wiel en trachten de meters die ze achter lagen te dichten. Terug op weg naar de schuine kant was het uitkijken naar de passage aldaar. Weer op dezelfde plaats als de ronde voordien maakte Wout Van Aert een buiteling. Hij kon terug aansluiten bij het groepje met Michael Vanthourenhout en Tom Meeusen. Maar de wereldkampioen liet niet begaan. Hij lastte een paar minuten recuperatie in en geloofde terug in zijn kansen.

In ronde drie en vier bleef Mathieu voorin tempo maken. Maar de achtervolgers kwamen niet dichter bij. Op het einde van ronde vier kregen we voorin een hergroepering. We kregen een kopgroep van drie met Wout Van Aert – Tom Meeusen en Mathieu van der Poel. Zij werden op de hielen gezeten door een achtervolgende groep met Aerts, Van Kessel, Michael Vanthourenhout, Kevin Pauwels, Laurens Sweeck. Zij hingen op 18 sec. van de koplopers. En opnieuw maakte Wout Van Aert een fout en kwam ten val. Hij reed met zijn fiets in de omheining en zat even vast. Hij verloor de aansluiting voorin. Hij kon aansluiten bij de achtervolgende groep waar Michael Vanthourenhout de druk kwam opvoeren op Tom Meeusen. Pauwels en Sweeck rukten op naar de twee leiders van de wedstrijd.

In de zesde ronde hadden we twee leiders : Mathieu Van der Poel en Tom Meeusen. De zes achtervolgers naderden tot op 18 sec. En Wout Van Aert bleef even hangen aan de staart van deze achtervolgers. Hij nam even de tijd om te recuperen. Mathieu Van der Poel versnelde even naar de Citadel toe waardoor Tom Meeusen het wiel moest lossen. Voor hem ging het nu even te snel. De andere achtervolgers zagen het gebeuren en reden vlot naar hem toe. Wout Van Aert ontbond zijn duivels op zoek naar de koploper voorin.

In ronde zeven kregen we Mathieu Van der Poel aan de leiding gevolgd door Wout Van Aert en Tom Meeusen die volgden op 17 sec. Pauwels was op zijn kousenvoeten aan het terugkeren en volgde op 26 sec. De andere achtervolgers kwamen door op 50 sec. Zij waren uitgeteld voor de strijd voor de zege.

In ronde acht en negen kregen we aan de aankomst een passage van twee koplopers. De rest was al op ruime achterstand gezet. Dus alles zou gaan gebeuren in de laatste ronde. Daar kregen we een super spannende strijd te zien. Er was even een moment van wapenstilstand bij de heren van der Poel en Van Aert, ¬†waardoor Pauwels de indruk kreeg om te kunnen terugkeren. Maar dit was maar een luchtballonnetje dat dekoplopers op lieten. De strijd zou gaan tussen de twee kemphanen. Zij aan zij werkten ze zich naar voor om als eerste aan de schuine kant te kunnen beginnen. Vol risico’s begon Mathieu Van der Poel eraan waardoor de druk bij Wout Van Aert alleen maar vergrootte. Maar ook bij Mathieu was het beste al verschoten. Hij gaf een vermoeide indruk en de foutenlast begon te groot te worden. Wout Van Aert probeerde om de druk weg te nemen bij zichzelf maar daar profiteerde Mathieu van der Poel van. In de lastige strook bergop verdapperde hij en wist Van Aert dat de vogel gaan vliegen was. Hij gaf het op en zo kon Mathieu van der Poel naar zijn 13e overwinning van het seizoen rijden.

Daguitslag :

  1. Mathieu Van der Poel
  2. Wout Van Aert 14 sec
  3. Kevin Pauwels 27 sec
  4. Tom Meeusen 1 min 08
  5. Laurens Sweeck 1 min 22

Publicatie : Nancy Aerts