Eerste E-mtb race in Albstadt op 18 mei

Eerste E-mtb race in Albstadt op 18 mei

In het kader van de Mercedes-Benz UCI Wereldbekerwedstrijd Mountainbike in Albstadt wordt op 18 mei , vandaag over precies een maand dus, de eerste UCI E-MTB-race in Duitsland verreden. De dames- en herenraces, die plaatsvinden op het Cross-Country World Cup parcours,  zijn een generale repetitie voor het eerste UCI E-MTB 

Wereldkampioenschap in Mont Sainte Anne, Canada, eind augustus.

De twee officiële UCI-geregistreerde E-MTB-races zijn een primeur voor Duitsland en gezien de groeiende populariteit van deze sector van de industrie is de introductie ervan logisch. Elektrische fietsen zijn in opkomst: in Duitsland is bijna een op de vier verkochte fietsen er een met een elektrische motor.

Het Zweirad-Industrie-Verband (ZIV) merkte op dat in 2018 dat de e-bike verkoop goed was voor 30% van de verkoop, goed voor zo’n  980.000 verkochte e-bikes.  In Canada, zal het eerste WK e-mtb plaatsvinden en de lancering van de eerste E-MTB-wereldbekerwedstrijden die in 2020 van start gaan.

In Albstadt volgen we deze trend en hebben we twee e-bike races toegevoegd aan het programma van de Mercedes-Benz UCI Wereldbeker Mountainbike. Dames- en herenraces duren beide 1 uur.

Absalon: Fabrikanten, atleten en toeschouwers zijn hier

Atleten zoals Frans dubbel Olympisch kampioen, Julien Absalon, en de Italiaanse olympische bronzen medaillewinnaar uit Londen 2012, Marco Fontana, zijn al aan boord gesprongen met het idee van e-bike racing. “Ik kan niet wachten op het wereldkampioenschap in Mont Sainte Anne. Over tien jaar zal ik zeggen dat ik er was”, wordt Julien Absalon geciteerd in een UCI persbericht. Voor hem is het een uitbreiding van de Olympische cross-country. “Het is goed dat een instantie als de UCI dat oppikt. De fabrikanten, de atleten, het publiek zijn hier.”

Dit is niet alleen relevant voor het wereldkampioenschap in Canada, maar ook voor het wereldkampioenschap voetbal hier in Duitsland. Stephan Salscheider, directeur van de race-organisatie (Skyder Events & Track Company), onderstreept de verklaring van Julien Absalon: “Ook hier zijn we weer innovatief. We waren ook betrokken bij het proces van het opstellen van de regelgeving.”.

Innovatief, maar ook integratief. “Natuurlijk willen we de deur openzetten voor de atleten die genieten van E-MTB en hen de mogelijkheid geven om deel te blijven uitmaken van de race en de sport als geheel. Tegelijkertijd willen we de fabrikanten ook duidelijk maken dat de World Cup het ideale testveld en het ideale podium blijft voor de presentatie van hun producten”, aldus Salscheider.

Venster naar de toekomst: Wereldkampioenschappen 2020

Vanuit het oogpunt van de stad Albstadt als organisator kunnen we ook naar de nabije toekomst kijken. “Wij willen een platform bieden voor dit jongste facet van het fietsen in het kader van de Mercedes-Benz UCI Mountainbike World Cup. Tegelijkertijd is dit natuurlijk ook een venster op de toekomst, namelijk het UCI Wereldkampioenschap Mountainbike 2020 in Albstadt, waar voor de tweede keer (en voor het eerst in Europa) regenboogtruien zullen worden uitgereikt in deze nieuwe categorie”, benadrukt Jo Triller van de Sportdienst van Albstadt.

In het Bullental wordt een wedstrijdformule getest, die de organisatie op het wereldkampioenschap van 2020 wil invoeren. In tegenstelling tot de Mont Sainte Anne, waar de titel op een tien kilometer lange baan zal worden gewonnen, zal Albstadt in de vier kilometer lange crosscountry ronde worden verreden. Een korter parcours maakt de implementatie van de media een stuk eenvoudiger en de kijkers ter plaatse krijgen hun geld.

Regels: Beperking tot 25 km/u

De kernelementen van de regelgeving zijn de beperking van de motoren tot een maximum van 250 watt vermogen en ondersteuning van de motor tot 25 km/uur. Boven de 25 km/u moeten atleten hun tempo opvoeren door alleen al door middel van spierkracht. Bovendien mag de motor alleen actief zijn wanneer er tegelijkertijd wordt gefietst. Een sprongstart zonder te trappen is slechts toegestaan tot 6 km/u.

Er mag tijdens de wedstrijd geen batterijwissel plaatsvinden, de batterij moet van begin tot einde aan de fiets worden bevestigd en er zijn geen extra batterijen toegestaan.

De e-bikes worden voor de start getest en bij overtreding van de regels mag de rijder niet starten.

Bron: PM

Foto: Marius Maasewerd – EGO Promotion