Eerste overwinning voor Blanka Vas in Bredene

Eerste overwinning voor Blanka Vas in Bredene

Voor de rijdsters van Proximus was de verkenning in Bredene eentje om in te kaderen. Ze zagen heel wat kansen om mooie uitslagen te rijden en dat deden ze ook. Blanka Vas nam haar eerste overwinning van het seizoen. Belgische Kampioene Sanne Cant werd mooi tweede en Alicia Franck kon zich in de spurt naar een derde plaats rijden.

Woensdag, 30 december 2020 bracht ons allen naar de zesde manche meetellende voor de Ethias Cross. Bij de dames kregen we de Belgische Kampioene Sanne Cant aan de start maar ook Blanka VAs, Kay en Honsinger kwamen hun kansen wagen. Wie we niet aan de start vonden waren de Nederlandse dames. Zij namen een dagje rust in deze drukke periode.

Het was al van bij de start duidelijk dat Blanka Vas goed op dreef was. Ze zette van in het begin de gashendel open en even kon de Belgische Kampioene Sanne Cant volgen. In de tweede ronde besefte Sanne dat het allemaal te vlug ging voor haar en dat het voor haar geen superdag was. Ze probeerde er het beste van te maken en dat was voor haar de tweede plaats uit de brand slepen.

Alicia Franck nam een matige start maar kon in haar tempo mooi de kloof dichten en reed naar een derde plaats. In de laatste ronde kon een schuiver haar de podiumplaats nog kosten maar in de spurt met Honsingen kon zij nog net haar band vlugger over de finishstreep zetten.

Daguitslag :

  1. Blanka Vas
  2. Cant
  3. Franck
  4. Honsinger
  5. Van Alphen
  6. Riberolle
  7. Kay
  8. Majarus
  9. Arzuffi

De dames hebben nu een dagje rust om dan op nieuwjaarsdag vol in de strijd te gaan in Baal.

Bron : Nancy Aerts