Eerste versoepelde fase in de lockdown

Eerste versoepelde fase in de lockdown

Vanaf 4 mei 2020 wordt de eerste versoepeling van de quarantaine maatregelen in ons land geleidelijk afgebouwd. Wat betekent dit :

Dat je kan sporten in je eentje (wat daarvoor al van toepassing was) of met leden van je gezin. Maar nu mag je tot één of twee vaste partners/vrienden aan de slag.

Om dit mogelijk te maken mag je de auto of de motor nemen om je te verplaatsen om je sport uit te oefenen. Let wel op dat je de vooropgestelde maatregels nog blijft toepassen. Dus hou voldoende afstand – ontsmet regelmatig je handen. De kleedkamers, douches blijven gesloten.

Je mag nu wel de wagen nemen om een verplaatsing te maken naar je sportclub maar het is zeker niet de bedoeling om er een niet-essentiële verplaatsingen mee te doen. Dat blijft nog steeds afgeraden.

Voor de BMX rijders/rijdsters en MTB rijders die een vast trainingsparcours hebben gelden ook nieuwe richtlijnen. Zo mogen er geen georganiseerde trainingen georganiseerd worden. Wel krijgen de leden de keuze met voorinschrijving om op hun parcours vrij te gaan trainen. Wel zonder trainer. Het trainen mag gebeuren alleen of met personen die onder éénzelfde dak wonen. Je moet wel de social distance vrijwaren.

Het is dus toelaten om met de wagen naar het parcours te rijden en aldaar te trainen met je eigen materiaal. Uitlenen van materiaal is verboden.