Eerste wereldbekerzege voor Filippo Columbo bij de beloften in Albstadt

Eerste wereldbekerzege voor Filippo Columbo bij de beloften in Albstadt

De Zwitser Filippo Colombo behaalde zijn eerste overwinning in de U23-categorie in de wereldbekerrace in Albstadt. Hij won in de spurt voor de Roemeen Vlad Dascalu en de Fransman Antoine Philipp. Onze landgenoot Pierre de Froidmont eindigde 17 de op bijna drie minuten van de winnaar en Belgisch kampioen Timo Kielich gaf op.


De eerste twee ronden van de U23 World Cup-race werden gereden in de startronde van 2,8 kilometer en bij het ingaan van de eerste volledige ronde had zich een kopgroep gevormd, waaronder de drie latere podiumkandidaten.

Antoine Philipp ging vervolgens in de aanval van de zevenkoppige groep. “Toen Antoine aanviel, was ik een beetje bang om te volgen, maar ik deed het gewoon”, aldus Colombo.

Het leidende duo werd uiteindelijk gegrepen en zo gingen vijf renners samen de laatste ronde in.

“Ik had van bij de start zeer goede benen. In de afdaling voor de laatste beklimming kon ik voor de laatste beklimming een gat slaan en weer op adem komen voor de laatste beklimming”, vertelt Colombo die zijn eerste U23-wereldbekeroverwinning vierde.

Vlad Dascalu (Roemenië) werd tweede. Hij sprak van een “zware en spannende wedstrijd” en was zeer tevreden met zijn tweede plaats. Antoine Philipp bleef derde ondanks de vermoeiende laatste ronde. “Ik zat helemaal kapot, maar ik ben nog tevreden”, zei Philipp.

Belgisch kampioen Timo Kielich gaf op. ‘ De eerste twee ronden verliepen goed. Daarna zakte ik er helemaal door en gaf op,’zei Kielich achteraf.

Uitslag andere Belgen:

74. Clement Horny

82. Tom Van Ingelom

Bron: Erhard Goller

Foto: A. Küstenbruck