EK BMX 2020 in Dessel afgelast

EK BMX 2020 in Dessel afgelast

Het zit ook de BMX wereld niet mee met de covid-19 pandemie. Want nog voor er één wedstrijd nationaal is verreden is nu ook het EK in Dessel geannuleerd.

De organiserende club BMX 2000 DESSEL heeft het EK al eerder moeten verplaatsen van juli naar oktober. ‘Toen dachten we nog met het ganse bestuur dat het corona beestje tegen dan wel de wereld zou uit zijn en desnoods zou iedereen met een mondmasker op de tribune moeten gaan zitten, ‘ zegt voorzitter Frank Smets. ‘Maar niets is minder waar want het virus is momenteel aan zijn tweede golf begonnen en met de steeds strengere maatregelen was het haast onmogelijk om nog een veilige organisatie neer te zetten.’

‘We hadden naar verwachting een 2000 deelnemers met daarbij nog een 4000 man publiek over de vloer gekregen in oktober en dan kom je al snel tot de conclusie dat dit een onmogelijke opdracht wordt met alle beperkingen van afstand houden, catering regels, gangpaden maken enz.

Er is dan samen met de burgemeester en zijn schepencollege beslist om de organisatie niet te laten doorgaan in 2020,’vertelt Smets.

‘Dit is natuurlijk een zeer jammerlijke zaak, niet alleen voor de club in Dessel, maar ook voor de sport in het algemeen en de plaatselijke horeca en hotelwezen. We hebben hier twee jaar aan gewerkt om een organisatie te kunnen neerzetten die nog beter zou worden als in 2013 toen we in Dessel ook het EK georganiseerd hebben en dit staat nog steeds overal gekend als het beste EK ooit,’ weet Frank.

‘Het is nu natuurlijk zeer jammer dat we ons niet nogmaals kunnen bewijzen en blijven we enkel over met een zeer wrang gevoel en alle reeds aangekochte goederen zoals trofeeën, banners, wegwijzers enz., samen toch voor een behoorlijk bedrag dat we nu niet kunnen terug verdienen.

Het was de bedoeling om de club de komende jaren veilig te stellen wat de financiële situatie betreft met deze organisatie. Nu blijven we enkel met een kater over.

Maar we gaan natuurlijk niet bij de pakken blijven zitten en gaan ons zo snel mogelijk terug kandidaat stellen om dit EK alsnog te kunnen organiseren in bijvb. 2022.

Wat het seizoen 2021 gaat brengen, zullen we ook in Dessel nog moeten afwachten. Maar ook voor 2021 hebben we ons reeds kandidaat gesteld om toch ook weer een grote wedstrijd te kunnen organiseren,’besluit Frank Smets.