EK BMX Freestyle van 10 tot 13 oktober in Zwitserland

EK BMX Freestyle van 10 tot 13 oktober in Zwitserland

Cadenazzo, een stad in Zwitserland, zal de locatie zijn van de eerste Freestyle BMX Europese kampioenschappen, een discipline die ook deel zal uitmaken van het Olympisch programma van Tokyo 2020. Het evenement wordt gehouden van 10 tot 13 oktober en zal ook gelden als kwalificatie-evenement voor de Olympische Spelen. Een groot aantal renners en fans uit heel Europa zullen naar het kanton Ticino reizen, naar een moderne faciliteit die is ontworpen om de geweldige show die deze discipline te bieden heeft en zoals dit evenement te bieden heeft, internationale wedstrijden te organiseren.

 Het programma omvat twee dagen racen (donderdag 10 en vrijdag 11) met de eliminaties zaterdag 12 en de finale op zondag 13 oktober.

Rocco Cattaneo, voorzitter van de Unie Européenne de Cyclisme(UEC): ‘BMX Freestyle is een discipline die aanzienlijk ontwikkeld in de afgelopen paar jaar in termen van het aantal jonge mensen dat sport beoefent. Momenteel is fietsen mogelijk in steeds meer gevarieerde vormen, wat uiterst positief is. Omdat de fiets mensen met verschillende vaardigheden en passies kan aanspreken. De UEC is er altijd in geïnteresseerd geweest en is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Daarom wilden we dat deze specialiteit ook zijn eigen Europese kampioenschappen heeft, vooral omdat het binnenkort op het Olympisch programma in Tokio staat’.

Bron: PM UEC

Foto: Monthly Winners