Eli Iserbyt breekt niks

Eli Iserbyt breekt niks

Tijdens de Superprestige wedstrijd in Heusden – Zolder kwam Eli Iserbyt ten val. Op het eerste zicht leek alles heel ernstig te zijn. Er werd gesproken van een elleboogfactuur.

Eli werd met de ziekenwagen naar het ziekenhuis van Heusden – Zolder gevoerd waar een eerste vaststelling werd gedaan. Eli bleek geen breuken te hebben maar wel is zijn elleboog uit de kom geschoten. Dit langs de verkeerde kant. Dat deed zoveel pijn waardoor hij bijna het bewustzijn verloor. Maar hij is er nog van aangedaan toen hij het ziekenhuis in Heusden – Zolder mocht verlaten.

Hij weet zelf nog heel goed hoe de val is veroorzaakt. Hij zat in het wiel van Laurens Sweeck die op dat ogenblik een stevig tempo aan het duwen was. Hij schoof uit op steentjes en kwam in de dranghekke terecht. Hij probeerde recht te staan en werd toen opnieuw aangereden. Er reed iemand over de arm waardoor hij meteen doorhad dat het niet juist was.

Mario De Clercq die op de plaats van het verdict stond heeft Eli van het parcours gehaald. Hij lag op een gevaarlijke plaats op het parcours en de wedstrijd werd verder verreden. Dus het enigste wat hij kon doen was Eli van het parcours dragen. Daar werd hij toegedekt met de jas van Sven Vanthourenhout die ook meteen doorhad dat het ernstig bleek te zijn.

Nu neemt Eli een paar dagen om te herstellen en maandag moet hij in Kortrijk op controle om te zien of er geen verdere zaken geraakt zijn. Hij wil zich nu vooral gaan focussen op het Belgische Kampioenschap en op het Wereldkampioenschap.

Eli hoopt op nieuwjaarsdag zijn seizoen verder te zetten maar alles zal afhangen van de oordelen van de specialisten maandag in Kortrijk.

Bron : Nancy Aerts