Eli Iserbyt en Annemarie Worst winnen in Kruibeke

Eli Iserbyt en Annemarie Worst winnen in Kruibeke

Eli Iserbyt heeft de Poldercross in Kruibeke gewonnen. Hij versloeg Belgisch kampioen Toon Aerts en Quinten Hermans.

Ontkentende Eli Iserbyt zet Poldercross naar zijn hand. Iserbyt ging zich in Kruibeke opnieuw meten met de grote namen. Hij was één van de favorieten. Pidcock maakte zijn debuut in het veld. Er werd veel van hem verwacht. Concentratie bij Toon Aerts en co. Iserbyt, Aerts waren de snelste starters. Snel vertrokken maar het was meteen de Belgische Kampioen Toon Aerts die de anderen onder druk probeerde te zetten. Hij draaide als eerste het veld in maar aan de schuine kant werd het drummen en daar was het Michael Vanthourenhout die makkelijk naar de kop kon doorschuiven. Toon Aerts moest meteen de kloof terug dichten. Na drie minuten wedstrijd hadden we voorin al een trio van Toon Aerts, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout. Achter hen pakte Pidcock de achtervolging in handen. Hermans wachtte ook niet en schoof mee door naar de kop van de wedstrijd. Boven op de polderdijk gooide Iserbyt het eerste bommetje. Het werd meteen afgestraft en we kregen voorin een kopgroep van 8.

Bij ingang van de tweede ronde kregen we een versnelling van Diether Sweeck waarop onmiddellijk een antwoord kwam van Pidcock. Pauwels Sauzen had verschillende rijders voorin en konden van alles gaan uitspelen. Eli Iserbyt nam het initiatief maar Hermans was voorin heel attent. Hij hield Iserbyt in het visier samen met Toon Aerts.

Bij ingang van de derde ronde viel het tempo voorin een beetje stil. Er werden blikken gewisseld door de teamgenoten. Net genoeg om te weten hoe de rest van de wedstrijd kon ingedeeld worden. Vanthourenhout nam het heft in handen en ging het tempo de hoogte injagen om samen met zijn teamgenoot Iserbyt en concurrent Aerts weg te kunnen rijden. De rest werd op een paar meters gereden.

In de vierde ronde kwam Michael ongewenst ten val. Hoe de val veroorzaakt werd, was ons niet goed duidelijk. Het was wel duidelijk dat Michael even moest bekomen van deze val om daarna zijn wedstrijd uit te rijden. De aansluiting voorin was weg.

Voorin rammelde de Westvlaming Iserbyt aan de boom en Toon Aerts had moeite om de aanval te beantwoorden. Hij deed heel veel moeite om er proberen naartoe te rijden maar dat lukte hem niet.

Iserbyt pakte in Kruibeke de winst voor de Belgische Kampioen Toon Aerts. Quinten Hermans knapte in de achtergrond heel wat werk op en kon zich uit de voeten maken bij de achtervolgers. Hij finishte knap derde.

Bij de vrouwen won Europees kampioene Annemarie Worst. De Nederlandse kreeg op het podium het gezelschap van haar landgenotes Yara Kastelijn en Ceylin del Carmen Alvarado.

Bij de junioren won Jente Michels voor Arne Baers en Victor Vandeputte. Kay De Bruyckere was de beste nieuweling.