Eli Iserbyt en Marianne Vos winnen wereldbekercross in Iowa

Eli Iserbyt en Marianne Vos winnen wereldbekercross in Iowa

Eli Iserbyt heeft de derde wereldbekercross in het Amerikaanse Iowa gewonnen. Hij ging Lars van der Haar en zijn ploegmaat Michael Vanthourenhout vooraf. Quinten Hermans maakte een tuimelperte aan de balken en moest vrede nemen met de vijfde plaats. De Europese kampioen verstevigt uiteraard zijn leidersplaats.

In de derde ronde nam Quinten Hermans het voortouw en samen met Iserbuyt was een nieuwe duel in de maak. Maar dan liep het enkele ronden later fout voor Hermans op de balken met wat kettingproblemen. Weg tweede wereldbekerzeges dus. In de finale kwam Lars van der Haar nog dicht op Iserbyt. Maar die hield stand en pakte zijn tweede wereldbekerzege.

Top tien:

 1. Eli Iserbyt
 2. Lars van der Haar
 3. Michael Vanthourenhout
 4. Toon Aerts
 5. Quinten Hermans
 6. Jens Adams
 7. Daan Soete
 8. Ryan Kamp
 9. Anton Ferdinande
 10. Vincent Baestaens

Bij de vrouwen stond geen maat op Marianne Vos, die haar tweede wereldbekerzege pakte en zo ook aan de leiding blijft van het wereldbekerklassement. Denise Betsema werd tweede en de Hongaarse Kata Blanka Vas derde.

Vos kreeg eerst gezelschap van Neff en daarna Puck Pieterse. Vervolgens beten Betsema en Vas zich vast in het wiel van de meervoudige wereldkampioene. Eerst haakte Vas voorin af door een val, tenslotte moest Betsema zich gewonnen geven in de finale. Marianne Vos last nu een rustperiode in na een slopend wegseizoen.

Top tien:

 1. Marianne Vos
 2. Denise Betsema
 3. Kata Blanka Vas
 4. Lucinda Brand
 5. Puck Pieterse
 6. Annemarie Worst
 7. Hélėne Clauzel
 8. Shirin van Anrooij
 9. Yara Kastelijn
 10. Eva Lechner

14. Sanne Cant

Bron: Sporza

Foto: Luc Wilms