Eli Iserbyt topt volledig Belgisch podium in wereldbeker Koksijde

Eli Iserbyt topt volledig Belgisch podium in wereldbeker Koksijde

Eli Iserbyt heeft voor eigen volk de wereldbekerwedstrijd bij de beloften in Koksijde gewonnen. De Telenet-Fidearenner maakte deel uit van een kopgroepje met zijn landgenoten Daan Soete en Daan Hoeyberghs. Iserbyt spurtte sneller dan Hoeyberghs en Soete.

Onze landgenoten zaten bij de start massaal vooraan. Toch was de Amerikaan Owen de snelste starter. Maar al vlug konden de Belgen de wedstrijd in eigen handen nemen.

Halfkoers hadden Iserbyt en  tweemaal Daan zich afgescheiden van de rest.  In de achtervolging deden Quinten Hermans, Yannick Peeters en Joris Nieuwenhuis hard hun best om de aansluiting te bewerken. Maar het trio vergrootte zijn een ronde later zijn voorsprong. Achter het trio kregen we voortdurend wisselende posities. Joris Nieuwenhuis en Quinten Hermans, maar ook Clement Russo en de Logan Owen streden voor de ereplaatsen.

In de voorlaatste ronde dook Yorben Van Tichelt vanuit het niets op naar de vierde plaats. Nieuwenhuis zat in vijfde positie, Hermans op zes, de Zwitser Johan Jacobs op zeven. Yannick Peeters vervolledigde de top tien.

We gingen de laatste ronde in met twee leiders: Iserbyt en Hoeyberghs. Soete volgde op  zes seconden. Yorben Van Tichelt was nog steeds vierde, Russo vijfde,  Nieuwenhuis in zesde stelling vlak voor Hermans, Jacobs, Owen en Bram Merlier. Yannick Peeters fietste als elfde.

Iserbyt juichte voor eigen volk. Van Tichelt viel nog terug naar de zesde plaats. Hij moest Russo en Nieuwenhuis laten voorgaan.  Quinten Hermans was niet gelukkig met zijn zevende plaats. ‘Ik had de hele wedstrijd last van mijn onderrug. Hierdoor kon ik niet genoeg kracht zetten en voluit gaan. Jammer, want dit is een omloop die me uitstekend ligt,’aldus de Looienaar. De hele week was Quinten ook ziekjes. Maar na Koksijde gaat de riem er even af. ‘Ik vertrek nu voor twee weken op stage naar Spanje. Hoog tijd om de batterijen wat op te laden en de zon op te zoeken. Ik keer terug tegen de cross van Essen, ‘aldus de Telenet-Fidearenner.

Uitslag:

 1. Eli Iserbyt(Bel)
 2. Daan Hoeyberghs(Bel)
 3. Daan Soete(Bel)
 4. Clement Russo(Fra)
 5. Joris Nieuwenhuis(Ned)
 6. Yorben Van Tichelt(Bel)
 7. Quinten Hermans(Bel)
 8. Johan Jacobs(Zwi)
 9. Logan Owen(USA)
 10. Braam Merlier(Bel)
 11. Yannick Peeters(Bel)

Podium beloften wb Koksijde