Eli Iserbyt verslaat Aerts in de spurt na heerlijk duel in Nommay

Eli Iserbyt verslaat Aerts in de spurt na heerlijk duel in Nommay

Eli Iserbyt en Toon Aerts hebben een heerlijk duel uitgevochten in de wereldbekerrace in Nommay. In de spurt was Iserbyt uiteindelijk sneller dan Aerts. Belgisch kampioen Laurens Sweeck werd derde.

Thijs Aerts was het snelste weg. Het hele peloton zat in zijn wiel. In de tweede ronde snelde Eli Iserbyt naar voren met Toon Aerts in zijn wiel.

Zij namen de leiding over en dwongen de rest in de achtervolging. Tot de zesde ronde reden Vanthourenhout, Sweeck, van Kessel, Hermans, Vermeersch, Pidcock en van der Haar achter hen aan.

Toon Aerts en Michael Vanthourenhout speelden vanaf dan haasje over. Laurens Sweeck had dan zijn derde plaats veilig gesteld. Even leek Aerts genoeg voorsprong te pakken op Iserbyt, maar de West-Vlaming vocht terug.

Het draaide uit op een langgerekte spurt waarin Aerts zich snel gewonnen gaf. Belgisch kampioen Sweeck werd derde.

Eli Iserbyt hijgde uit na de aankomst:’Het was een harde en lastige wedstrijd. Ik ben blij dat ik heb kunnen winnen. ‘

Toon Aerts: ‘Het was een mooie strijd voor de overwinning. Het was een taai Eli die kon terugkomen en winnen. Ik zat op mijn tandvlees. Ik ben tevreden dat ik tot in de laatste ronde strijd heb kunnen leveren. Ik voelde dat het een strijd ging worden in de finale.

Toon Aerts heeft nu aan een elfde plaats genoeg volgende week om de eindwinst te winnen.

Foto: Bart Knops