Eli Iserbyt wordt de nieuwe Europese Kampioen bij de elites Heren

Eli Iserbyt wordt de nieuwe Europese Kampioen bij de elites Heren

De topfavoriet Eli Iserbyt maakt het waar om in Rosmalen de Europese titel naar zich toe te halen. Hij moest wel 7 van de 9 ronden zijn teamgenoot Michael Vanthourenhout in zijn wiel dulden. Maar dan reed hij ervan weg. De derde plaats was voor Lars van der Haar.

Het Europees Kampioenschap is de eerste grote afspraak voor alle veldrijders van het seizoen. Dit keer geen Wout Van Aert of Mathieu Van der Poel aan de start maar wel de kanshebbers bij de Belgische delegatie waaronder Eli Iserbyt, Toon Aerts en Laurens Sweeck.

Onze landgenoten namen meteen de wedstrijd in handen en voelden op geen enkel moment druk van andere rijders. Het was al snel duidelijk dat het een Belgische rijder ging worden die de opvolger ging worden van Mathieu Van der Poel.

Michael Vanthourenhout en toon Aerts namen de beste start en lieten niemand voor zich uit rijden. Toon Aerts zou de eerste ronde volledig voor zijn rekening nemen waardoor hij die procenten te kort kwam in de rest van de wedstrijd. Hij begon fouten te maken die meteen werden afgestraft. Het was snel duidelijk dat het vandaag niet voor hem zou zijn. Hij werd uiteindelijk pas vijfde. Voorin werd er niet gewacht. De mannen van Mettepenningen namen de wedstrijd in handen. Eén voor één namen ze een ronde voor hun rekening : Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout. Laurens Sweeck moest de boel achter de twee koplopers afstoppen. Dan was het aan Felipe Orts of Daan Soete om de boel te dichten maar ze slaagden er niet in.

Het duurde tot in de voorlaatste ronde om een afscheiding te krijgen voorin. Eli Iserbyt trok door in de bos en Michael Vanthourenhout moest een gat laten. Hij bleef in het begin hangen op 10 meter maar het was duidelijk dat het kalf verdronken was. Eli Iserbyt kon met gemak zijn tempo ophouden en de kloof werd groter.

Het was duidelijk dat Iserbyt over een superdag kon beschikken en zo solo naar zijn Europese titel kon toerijden. De tweede plaats was voor zijn teamgenoot Michael Vanthourenhout en Lars Van der Haar kwam als derde en eerste Nederlander over de finish op een derde plaats.

Het zag er even naar uit dat het nog een volledig Belgisch podium zou kunnen zijn maar het lukte niet.

Uitslag :

  1. Iserbyt
  2. Vanthourenhout
  3. Van der Haar
  4. Sweeck
  5. Aerts
  6. Soete
  7. Orts
  8. Hermans
  9. Dubau
  10. Baestaens

Bron : Nancy Aerts