Elke Vanhoof keert terug naar BMX 2000 Dessel

Elke Vanhoof keert terug naar BMX 2000 Dessel

Elke Vanhoof sluit zich opnieuw aan bij de club waar het voor haar allemaal begon in 2000.

Toen in Dessel in 2000 het JOEL SMETS BMX CIRCUIT amper een jaar open was, werd Elke Vanhoof  op achtjarige leeftijd lid van de club en meteen was duidelijk dat Elke een talent uit eigen Dessel was en dat bleek na vele jaren ook te kloppen. Elke heeft ondertussen in bijna 20 jaar tijd een mooi palmares bij elkaar gefietst, zowel nationaal als internationaal met Europese titels en  een Olympische deelname.

Elke is enkele jaren voor een andere club uitgekomen en de laatste jaren rijdt zij individueel wat club betreft, maar is als topsporter werkzaam bij Defensie.

Ze trekt dus terug naar BMX 2000 met het oog op de toekomst en meer bepaald met de Olympische spelen van Tokio volgend jaar waar Elke zich alsnog  wil voor plaatsen en het zou haar tweede deelname zijn. 

Ze wil zich graag daarop voorbereiden dichtbij huis en dan is het JOEL SMETS BMX CIRCUIT de uitgelezen plek om dit te doen. Afwisselend met Circuit Zolder krijgt ze nu de kans om zich vol in te zetten voor de kwalificatie van de Olympische Spelen.

In Dessel wordt in 2020 ook het Europees kampioenschap georganiseerd en dit is dan voor de veelvoudige Belgische kampioene ook meteen de uitgelezen kans om die titel terug te heroveren.

Bron: PM