Ethias Cross Beringen wil klassieker worden

Ethias Cross Beringen wil klassieker worden

Het vierde seizoen van de Ethias Cross staat voor de deur. Na drie succesvolle edities en een pak lovende commentaren vanuit het hart van de veldritwereld, is dit project uitgegroeid tot een gevestigde waarde. We kijken reikhalzend uit naar deze nieuwe jaargang, gekruid met enkele leuke nieuwigheden. Het belangrijkste nieuws is uiteraard de naamsverandering. Na drie jaar Brico engageert verzekeringsgroep Ethias zich voor de volgende drie seizoenen als nieuwe titelpartner. “Ethias hecht veel belang aan maatschappelijk verantwoorde thema’s als mobiliteit, veiligheid, gezondheid en ecologie”, aldus Peter Maris van Ethias. “De ets is hiervan een mooie illustratie en uiteraard past ook veldrijden perfect binnen dit plaatje.” Extra leuk nieuws: naast onze trouwe partners van de eerste seizoen sluiten straks ook nog Willy Naessens en Loxam – deze laatste vanaf Meulebeke – aan als nieuwe koepelsponsors.

Nadat het overkoepelende evenementenbureau SportIDee vorig jaar het aanbod uitbreidde van zes naar acht wedstrijden, zien we dit jaar opnieuw een aantal wijzigingen in de kalender. Zo wordt de GP Mario De Clercq in Ronse vervangen door een heuse klimcross in Beringen. Spektakel verzekerd, daar op de mijnterril. Geloof ons, deze locatie – die we reeds kennen uit het mountainbike-circuit – heeft alles om op termijn uit te groeien tot een klassieker. De komst van het Limburgse Beringen zorgt tevens voor een nog betere geografische spreiding van de Ethias Crossen in Vlaanderen.

Daarnaast neemt Eeklo dit jaar opnieuw de plaats van Geraardsbergen in als de Belgische seizoensopener en staat ook Kruibeke, dat in 2018 een sabbatjaar inlaste vanwege de BK-organisatie, opnieuw op de kalender. Voorts blijft het programma intact. Na het uitstapje naar de VS volgen dus de manches van Meulebeke, Kruibeke en Beringen. Begin december is Essen aan de beurt om het veldritjaar 2019 af te sluiten aan de kust. Traditiegetrouw trekken we na het WK nog naar Maldegem en Hulst, onze prestigieuze afsluiter.

De filosofie van Ethias Cross, dat sinds deze zomer deel uitmaakt van Golazo Groep, blijft dezelfde als die waarmee we in 2016 gestart zijn. “De krachten bundelen, biedt een stap richting zekerheid”, weten ze binnen SportIDee. Daarnaast blijft de live coverage op VTM en HLN.be een belangrijke meerwaarde. “Veldrijden blijft duidelijk in het hart van elke Vlaming zitten”, horen we in de Medialaan. “Met DPG Media willen we de cross van op de eerste rij en in de beste omstandigheden aan onze kijkers blijven aanbieden. En dat via al onze kanalen.” Net als de voorbije twee seizoenen zullen ook komende winter alle dameswedstrijden opnieuw live op het scherm te zien zijn. Goed voor drie uur topsport van de bovenste plank. En het aanbod wordt ook in het buitenland uitgebreid. Zo zal Eurosport alle wedstrijden coveren in Nederland en streamen GCN en Flo Sports de Ethias Crossen in de andere landen.

Het kriebelt bij onze toppers. Wie heeft de voorbije zomer goed gewerkt? Wie maakt de beste start? Op de geblesseerde Wout van Aert en Mathieu van der Poel – die zich voorbereidt op het WK op de weg – na, zakt volgend weekend het kruim van de veldritwereld af naar het Sportpark. Zet Toon Aerts zijn opmars voort? Kunnen Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout – sinds deze zomer ploegmaats – de handen in elkaar slaan en extra weerwerk bieden? Maken Eli Iserbyt, Quinten Hermans of Daan Soete de aansluiting met de top? Verschijnen er nieuwe dames aan het front? Veel vragen.. Zondagnamiddag zullen we al een pak wijzer zijn.

En, o ja! Nog een laatste nieuwigheid: Ethias zet vanaf dit jaar nog een extra renner/renster in de bloemetjes. Na elke wedstrijd wordt het publiek immers uitgenodigd om ‘de pechvogel van de dag’ te kiezen. Een hart onder de riem voor als het eens tegenzit. Een kleine attentie die perfect past in de filosofie van onze nieuwe naamsponsor.

Bron: PM

Foto: Golazo