Flandriencross Hamme 18 november 2018

De Flandriencross in Hamme is voor de rijders van MilwaukeeAlphamotorhomes Cycling Team een thuiscross. Ze wilden er dan ook allemaal eenmooi resultaat neerzetten. Het parcours was aangelegd door de steenlegger vanhet team namelijk Eddy Van Bunder. De rijders/rijdsters waren er blij mee. De UCI besliste er anders over. De bandentrap moest worden aangepast want het was niet conform met de UCI reglementen maar voor het overige was iedereen content over het parcours.

Bij de elites ging de winst naar hoe kan ook anders Mathieu van der Poel. Hij liet Tom Meeusen ¾ van de wedstrijd mee rijden in zijn wiel.In de voorlaatste ronde gaf hij er een snok aan en weg was de overwinning richting Nederland. Laurens Sweeck pakte de zesde podiumplaats van zijnseizoen.

Bij de dames was het uitkijken naar onze dames hoe zij het ervan af zouden brengen. We kregen een overwinning voor Worst die de wereldkampioene wist te verschalken. Sanne Cant werd tweede en Ellen Van Loy pakte nog in extremis de derde plaats in een sprint. Elle Anderson, Lindy Van Anrooij, Esther Van der Burg, Suzanne Verhoeven, Mascha Mulder en Elodie Kuijper hielden de kleuren van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling Team hoog. Er waren heel wat supporters afgezakt naar Hamme om de dames een hart onder de riem te steken. Ook de sponsors waren aanwezig. Aan de teambus zat de sfeer er goed in.

Elle Anderson kon de beste plaats voorleggen bij de sponsors. Zij behaalde een 16e plaats op 1.57 van de winnares.

Lindy Van Anrooij  werd 18e op 2.21 van de winnares. Ze had Esther Van der Burg in haar kielzog. Zij eindigde 19e.

Ook Suzanne Verhoeven behaalde net de top 20. Toch was Suzanne niet tevreden over haar wedstrijd. Haar eerste aanzet in de wedstrijd zat goed. Het leek wel of ze zou een kopstart nemen…. Maar halfweg de startlijn schoof zij uit haar klikpedaal en verloor ze kostbare plaatsen. Ze kon het nog snel omkeren en zo dramatisch was het op het eerste zicht nog niet. Dan maar aan een achtervolging beginnen. Maar aan de trappen liep het opnieuw mis voor haar. Haar schoen kwam los te zitten door een actie van haarzelf of van iemand anders? Hierdoor werd er weer kostbare tijd verspeeld om op te schuiven. Het duurde te lang eer de schoen terug naar behoren aan de voet zat. Dus opnieuw in de achtervolging gaan. Ze kwam pas echt in haar ritme en schoof op naar de 18e plaats. Ze had zelfs uitzicht om nog door te schuiven naar de 15e plaats. Helaas sloeg het noodlot opnieuw toe. Ze moest door een domme fout gaan wisselen van fiets en daardoor verloor ze de aansluiting naar de 15e plaats. Op deze snelle ronde was het moeilijk om plaatsen goed te maken en naar het einde van de wedstrijd begonnen de benen ook niet goed aan te voelen. Ze zakte terug naar een 20e plaats.

Mascha Mulder behaalde een 23e plaats op 3.06 van Worst.

Elodie Kuijper behaalde een 26e plaats op 3.40 van de winnares.

Laure Michels kwam binnen op een 31e plaats op 5.06 van Worst. Deze dames hebben hun beste beentjes voorgezet en een sterke prestatie neergezet bij de dames.

Bij de beloften kwamen er maar liefst 51 deelnemers aan de start. Vier onder hen zouden de finish niet halen. Dit keer was er een opgave van Brent Braes te noteren.  De andere jongens van de ploeg behaalden de finish wel.

De overwinning ging naar Timo Kielich voor Bekaert Yentl en Bonne Jenko. Andres Verdonck behaalde een 26e plaats  Na een week van ziekte terug aan de start met zo’n resultaat is zeker niet slecht te noemen.

Dolf Pemen werd bij de start opgehouden door een valpartij en werd ver terug geslagen. Hij moest aan een sterke remonte beginnen en slaagde er in om vlug wat plaatsen goed te maken. Op een mum van tijd kon hij opschuiven naar een 27e plaats op 10 sec. van de 20e plaats. Hij reed een sterke wedstrijd maar het oponthoud bij het begin deed hem de das om.  Na afloop van de wedstrijd had hij een goed gevoel over zijn verloop.

Matthias Van Roy kwam als 31e over de finish op 2.38 van de winnaar.

Wannes Vanden Bussche was betrokken bij de valpartij net na de start waardoor hij tot stilstand werd gebracht. Hij had meteen een minder goed gevoel op zijn fiets maar deed er toch nog alles aan om het beste uit de benen te halen. Hij kwam niet verder dan een 41e plaats op 4.23 van de winnaar.

Kwinten Steur en Michiel Breugelmans zaten op een zucht van Wannes Vanden Bussche verwijderd maar met hun teammaatje mee gaan wat net iets te hoog gegrepen. Kwinten Steur doet week na week zijn best om goede resultaten neer te zetten. Dit keer behaalde hij in zijn thuiscross een 42e plaats. Michiel Breugelmans, rijder uit Wuustwezel is aan zijn vierde seizoen in het veld bezig. Hij maakte de overstap van het motorcrossen naar de wielersport en dat was emotioneel een zeer zware periode. Hij behaalde in Hamme een 43e plaats op 50 sec. verwijderd van zijn teamgenoot Kwinten Steur.

Bij onze junioren kregen we 48 deelnemers aan de start. Hiervan zouden drie rijders de finish niet halen. De beste papieren waren dit keer voor Thibau Nys. Hij verraste vriend en vijand en pakte de overwinning. De tweede plaats was voor Wyseure Joran en Joachim Van Looveren pakte zijn podiumplaats en werd knap derde.  Het was voor Joachim Van Looveren een toffe wedstrijd om te mogen deelnemen. Hij liet zijn sponsors zien dat hij in goeden doen was.

Ook Mathis De Roeck wou een mooi resultaat neerzetten in Hamme. Hij kwam als 25e over de streep.

Robbe Willems werd door pech teruggeslagen. Hij moest een sterke remonte plaatsen en in de voorlaatste ronde werd hij nog gedwongen om te wisselen van fiets. Door deze wissel uit te voeren kreeg hij terug een goed gevoel op zijn fiets maar de vogels waren al gaan vliegen. Hij kwam uiteindelijk als 27e binnen.

Senne D’hollander kwam in Hamme ook eens proeven van een A-cross. Het was voor hem een hele ervaring maar hij zette een mooie 34e plaats neer.

Ruben Vanpraet behaalde de finish met een 36e plaats. De achterstand op Thibau Nys bedroeg 4.10.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : renners zelf – Robert Goedgezelschap